Vanemuise teater kutsub gümnasiste lavastusi arvustama

10. veebr. 2022 - Kommenteeri artiklit
Foto lavastusest „Viks ja Koba“ / Vanemuise teater

Vanemuise teatri noortetöö osakonna konkursi „Arukas arvustaja“ eesmärk on kasvatada teatriteadlikku publikut ning panna noori teatrit rohkem märkama, analüüsima ja mõistma. Vanemuise teater kutsub gümnasiste lavastusi arvustama

Vanemuise teatri noortetöö juhi Katrin Loonurme sõnul on teater üks õppimise vorm ning konkurss „Arukas arvustaja“ annab võimaluse teatrit analüüsida, olla sõnaosav ja kriitiline.

„Vanemuise teatri draama-, balleti- ja ooperilavastused räägivad mitmekülgseid lugusid. Artistide töö, lavaline ülesehitus, kostüümid ja dekoratsioonid, muusikaline kujundus, liikumine laval ja palju muud peavad seda lugu kandma algusest lõpuni. Teatripublik tuleb teatrisse erinevate ootustega ja märkavad selle loo juures eri külgi.

Meid huvitab, millisena näeb gümnaasiuminoor enda valitud lavastust: mis on lavastuse tugevused, mõjukad ja nõrgemad kohad ning mis oleks võinud olnud teisiti,“ arutles Loonurm, lisades, et see on õpilastele kui teatri olulisele sihtrühmale hea võimalus anda otsest tagasisidet lavastuste kohta, pannes samal ajal proovile oma eneseväljendusoskus.

Vanema kooliastme õpilaste arvustusi oodatakse praegu Vanemuise teatri repertuaaris olevate lavastuste kohta.

Arvustuse pikkus on maksimaalselt 5000 tähemärki koos tühikutega. Arvustusi oodatakse elektroonilisel kujul hiljemalt 11. märtsiks aadressil kollanekass@vanemuine.ee. Arvustusele tuleb kindlasti lisada autori nimi, kool, klass, e-aadress, telefoninumber ning kui kirjatööl on juhendaja, siis ka tema nimi ja kontaktandmed. 

Konkursi tulemused kuulutatakse välja 27. märtsil. Kolm parimat saavad oma arvustusele žüriilt tagasisidet ning auhindu. Loe varasemaid arvustusi ja konkursi tingimusi Vanemuise teatri kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!