Aasta soome keele õpetaja on Sülvi Mölder

25. märts 2022 Annika Poldre toimetaja - Kommenteeri artiklit
Sülvi Mölder.

2021. aasta soome keele õpetajaks kuulutati 18. märtsil Sülvi Mölder. Ta õpetab soome keelt TÜ Pärnu kolledžis, Pärnu Rahvaülikoolis ja Pärnumaa Kutsehariduskeskuses. Alates 2020. aasta sügisest õpivad tema juhendamisel hõimurahva keelt valikainena ka Sindi Gümnaasiumi õpilased. 

Pärnu Rahvaülikooli koolitusjuhi Helen Muru sõnul on Sülvi Mölder koolitajana väga kompetentne ja sõbralik ning võtnud soome keele ja kultuuri õpetamise ja tutvustamise oma südameasjaks. 

Aasta kooliks nimetati Pärnu Ülejõe Põhikool, uue tulija tiitli pälvis soome keele õpetaja Ruth Rappold Viimsi Gümnaasiumist. Soome Instituut tänas aasta innustajana Eesti Soome Keele Õpetajate Seltsi juhatust aktiivse töö eest soome keele õppe edendamisel Eestis.

Esimest korda valiti aasta soome keele õpetajat 1997. aastal. Selle tiitliga tõstetakse esile õpetajaid, kelle südamega tehtud töö aitab lisaks soome keele oskuse tõusule Eestis edendada kahe maa keele- ja kultuurisuhteid.

Valimist korraldab Soome Instituut koostöös Soome suursaatkonna, Eesti Soome Keele Õpetajate Seltsi ja Soome-Eesti Kaubanduskojaga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!