Alanud on registreerimine LAK-õppe päevale

17. märts 2022 HTM - Kommenteeri artiklit
LAK-õppes õpivad õpilased väikeste rühmadena ning õpitavate teemade sõnad on klassiseintele välja pandud. Foto: Raivo Juurak

LAK-õppe päev toimub 6. aprillil Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuse auditooriumis Ehitajate tee 150. Registreerimisvorm on leitav siit.

Head haridusasutuste juhid, aineühenduste esindajad, õpetajad, koolitajad, õppejõud! 

Lõimitud aine- ja keeleõppe (LAK-õppe) ja keelekümbluse kogemused on taas päevakorral. Nii eesti kui ka vene õppekeelega koolides ja lasteaedades vajavad muukeelsed õppijad ja nende õpetajale tuge eesti keele õppimisel ja õpetamisel.

LAK-õppe kuu

Alates 2010. aastast on haridusasutused tutvustanud aprillis ‒ LAK-õppe kuul – huvilistele lõimitud aine- ja keeleõppe (LAK-õppe), keelekümbluse edulugusid, metoodilisi lahendusi, materjale, töökorraldust jpm. Lõimitud aine- ja keeleõppe kuul tutvustavad haridusasutused oma kooli kogemusi ja vaatavad tagasi eestikeelse õppe korraldamisele ja edulugudele. 

2022. aasta üleriigiline LAK-õppe kuu toob huvilisteni näiteid ja kogemisvõimalusi peamiselt veebipõhiste tegevustena.

  • Infot oma asutuse korraldatava sündmuse kohta saab registreerida ja linke (registreerimiseks, osalemiseks ja/või vaatamiseks) jagada LAK-õppe kuu sündmuste registreerimise kaudu kuni 8. aprillini ning vähemalt seitse päeva enne sündmuse algust SIIN.

LAK-õppe päev

LAK-õppe kuu sündmuste hulka kuulub ka LAK-õppe päev, seminar-konverents, teemadeks lõimitud aine- ja keeleõppe tähendus, keelekümbluse seis, edutegurid, praktikad, suunad ja kogemused.

Soovime LAK-õppe päeval saada ülevaate lõimitud aine- ja keeleõppe võimalustest ja teises keeles õppimiseks soodsa keskkonna loomise kogemustest. Aruteluteemad on õppekeskkond, motivatsioon, koostöö jne. LAK-õppe päeva kava on täpsustumas.

LAK-õppe päeva vestlusringis kohtuvad koolijuhid, kes on rakendanud LAK-õpet eri ajal. Ühendab neid aga soov panustada lahendustesse, mis toetavad õpetajat ja last teises keeles õppimisel, aine- ja keeleoskuse omandamisel, oma keele ja kultuuri säilimise toetamisel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!