Eesti Noorsooteater soovitab

30. märts 2022 - Kommenteeri artiklit

Uuslavastused ja Nukuteatrimuuseumi uus näitus on hariduspungad teatri juubelikevades.

Näitus „7×10. Teater Laia tänava nurgal“

Nukuteatrimuuseumis on avatud uus püsinäituse osa, mis viib rännakule nukuteatri (praeguse Eesti Noorsooteatri) ajalukku. Näitus jutustab loo nukuteatri 70 tegutsemisaastast Tallinnas Laia tänava nurgal, eksponeerides noppeid selle teatri ajaloost 1950. aastatest kuni 2010. aastate lõpuni. Pisematele külastajatele on nukuteatri minevikku esitletud temaatiliste mängudega iga kümnendi kohta. Kuraatorid on Gerli Mägi, Iti Niinemets ja Kati Kuusemets.

„Sinel“

Ajakohane lugu nn väikese inimese muutumisest suureks türanniks. On äärmiselt oluline rääkida, kuidas mõjub meile agressioon – mitte kõik ei suuda sellele vastu seista. Valem on ju lihtne ja ammu teada: vägivald sünnitab vägivalda. Lavastus räägib sellest, kuidas inimene iseennast reedab, et paista teistele parem ja tugevam, kui ta tegelikult on. Nikolai Gogoli jutustuse põhjal lavastab Daniil Zandberg (vene teater), sõnadeta visuaalteatrilavastus noortele ja täiskasvanutele. „Sinel“ esietendub 10. aprillil.

Eveline ja Mina“

„Eveline ja Mina“ esietendub 30. aprillil. Foto: Andres Roosileht

Kui sul on pliiats, kui sul on käärid, kui sul on mõte, on sul juba terve maailm – fantaasialavastus mõtiskleb humoorikalt ja mänguliselt sõpruse, vastutuse ja julguse üle. Näitab, et igaühes meist peitub originaalne looja ja fantasöör. Lavastuse tõukeks ja inspiratsiooniallikaks on Eestis tegutsenud saksa soost kunstnik paruness Eveline von Maydell (1890–1962). Eveline’i käte vahel vormus ilmetust paberist muinasjutumaailm, täis ebatavalisi tegelasi ja kummalisi keskkondi. Lavastuses kohtub väike Eveline enda peas sündinud olendite ja iseendaga ootamatutes olukordades, õppides nii tundma ümbritsevat uue nurga alt. Lavastaja on Kersti Heinloo. Eveline ja Mina“ esietendub 30. aprillil, vanusele 7+.

Balti visuaalteatri esitlusfestival

Soetage aegsasti piletid 27.–29. maini toimuvale festivalile, kus publiku ette jõuavad Eesti, Läti ja Leedu visuaalteatri huvitavad leiud. Festivalile on koondatud peamiselt nukuteatri taustaga teatrite lavastused, aga programmis on ka teisi põnevaid otsinguid visuaalteatrimaastikelt väga erinevatele vanustele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!