Õpetajate Leht 1. aprillil

30. märts 2022 - Kommenteeri artiklit

Eesti keel? See on ju lihtne.

Jõhvi Vene Põhikool, Tartu Aleksander Puškini Kool ja Tallinna Humanitaargümnaasium selgitavad, miks sobivad keelekümblusklassid ukraina lastele kõige paremini.

Matemaatikast ja tuleviku elukutsetest

Roman Kaurson kirjutab, kuidas saavad õpilased oma matemaatikateadmiste abil lahendada tegeliku elu probleeme. Sellised ülesanded suurendavad noorte huvi matemaatikaga seotud elukutsete vastu, väidab Kaurson.

Mida rääkida Einsteinist?

Jaak Kikas tutvustab noorele lugejale suunatud raamatut Albert Einsteinist ning märgib, et ka füüsikaõpetajad võiksid võtta Einsteinist eeskuju ja rakendada füüsika õpetamisel rohkem mõttelisi eksperimente.

Lasteaed, kus käib lapsi paljudest rahvustest

Tallinna Rahvusvahelises Lasteaiastoimuvad õppetegevused inglise keeles. Sellest, kui kiiresti lapsed inglise keele ära õpivad, kuidas nad eluga Eestis kohanevad, samuti Ukraina pagulaste lastele kooskäimise võimaluse pakkumisest räägivad lasteaia direktor Natalja Lapp ja õpetaja Sigrit Jõgi.

Mari-Liis Lill: „Dokumentaalteatri teemad kasvavad välja elust enesest“

Teater ei saa ühiskonnas toimuva suhtes kõrvaltvaatajaks jääda, vaid peab seda peegeldama ja küsimustele vastuseid otsima, leiab näitleja ja lavastaja Mari-Liis Lill, kes alates 2014. aastast on lavale toonud viis sotsiaalsetel teemadel kõnelevat dokumentaallavastust ning dramaturgi ja näitlejana osalenud enamateski.

Vilistlasest õpetajaks oma koolis

Õpetajate Lehe küsimustele vastab Rakvere Ametikooli kutseõpetaja Raiko Kaasik, kes valiti aastal 2016 aasta kutseõpetajaks.

Leia oma siht! Ära ole üksi!

Pärnumaa Kutsehariduskeskuse ärikorralduse esmakursuslased organiseerisid oma koolis vaimse tervise päeva.

Tsentrist sai abi 15 õpilasfirmat

Võrumaa KHK kompetentsikeskusest Tsenter said tänavu abi puidust toodete arendamisel lisaks Lõuna-Eesti õpilasfirmadele ka õppurid Pärnust ja Tallinnast. Esmakordselt tegid oma firmade puittooteid ka Võrumaa KHK õpilased.

Tallinnas arutleti Baltikumi ja Soome romade tuleviku üle

Seminari roma keele ja kultuuri säilitamisest ning haridusest Baltikumis korraldasid Helsingi ja Tallinna ülikoolid. Helsingi Ülikool on olnud peamine kolme Balti riigi romade uurimiskeskus. Märtsis alanud Erasmus+ kaheaastane projekt on toeks selle rahvakillu noorsootööle ja haridusele.

Keeleõpetaja mitmel astmel

Sülvi Mölder, kes äsja kuulutati soome keele aasta õpetajaks, jõuab palju – õpetab gümnasiste, üliõpilasi ning täiskasvanuid kutse- ja rahvaülikoolis. Mölder räägib oma tööst ja hobidest ning oma lemmikpaikadest Soomes.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!