Õpetajate Leht 4. märtsil

2. märts 2022 - Kommenteeri artiklit

Haridusteadlastest on saamas ülikooli südame üks vatsake

4. märtsil avavad Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser, haridus- ja teadusminister Liina Kersna ning kogu Tartu haridusrahvas ülikooli haridusteaduste instituudi uue kodu kampuse südames, peahoone kõrval Jakobi tänavas. Kehakultuurlaste väsinud hoonest on saanud õppekompleks, kus kaasaegse sisustuse ja tehniliste vahendite kõrval aimub igal sammul ülikooli väärikat ajalugu.

Haridustehnoloog: kas õpetaja, IT-spetsialist või mentor?

Kellelegi ei tule vast üllatusena, et viimastel aastatel on tehnoloogia kasutamine õppetöös hüppeliselt kasvanud ning seoses sellega muutunud olulisemaks ka haridustehnoloogide roll haridusasutustes. Ometi pole ilmselge, mida haridustehnoloogi amet endast täpselt kujutab. Kas ta peaks olema nagu õpetaja, IT-spetsialist või hoopis mentor? Olukorda aitavad selgitada viis Tartu Ülikooli haridustehnoloogia õppekava üliõpilast.

Saima Salomon: „Järjest kaugeneme inimliku suhtluse alustest“

6. märtsil tähistame üleeuroopalist logopeediapäeva. 2022. aasta läbiv teema on „Logopeedia läbi elukaare“. Logopeedi rollist elu eri etappidel räägib HARNO logopeedia peaspetsialist Saima Salomon.

Vastutustundliku ja iseseisva inimese kujundamine algab laste kuulamisest

Kohila Sipsiku lasteaed on kaheksa rühmaga lasteaed Raplamaal, kus lastel on palju autonoomiat ning võimalusi igapäevategemistes kaasa rääkida. Eelmisel aastal valis Tartu Ülikooli eetikakeskus lasteaia üheks kahest 2021. aasta väärtuskasvatuse lasteaiast.

Tööandjad: puue ei takista töötamist

Tööandjate seas tehtud uuring näitab valdavalt positiivset hoiakut vähenenud töövõimega inimeste töölevõtmise suhtes.  

Kutse andmine on nüüd sujuvam

Kõik kutsekoolid saavad uue korra järgi kõigil kutsealadel registreeruda kutseeksamile ainult e-halduskeskkonna kaudu. Uut keskkonda ja selle arenduskava tutvustab SA Kutsekoda.

Kes sooviks kinkida lapsele diabeedi?

Juba noorest peast kujuneb inimesel arusaam, et enda hellitamine tähendab eelkõige rämpstoitu. Sisehaiguste arst Natalia Trofimova kirjutab, et kui lapsed ja noored toituksid tervislikumalt, oleksid nad vastupidavamad stressile ja vaimselt võimekamad.

Ma kutsun su isa kooli!

Pelgulinna Gümnaasiumi direktor Tõnu Piibur arvab, et kui langetame otsuse, et kõik jääb nii nagu varem, siis jääb hinne tähtsamaks kui teadmised ja oskused ning liigume reaalsest elust järjest kaugemale.

Otsa-kooli algusaastatele mõeldes: õpetaja Anti Margustel oli eriline huumorisoon

Helilooja Anti Marguste (1931‒2016) oli väga nõudlik õpetaja, ilmselt just seetõttu meenutavad Otsa-kooli kõikide erialade lõpetajad teda suure tänutundega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!