Ülemiste City investeerib rahvusvahelise hariduse arendamisse üle 21 miljoni euro

11. märts 2022 AS Mainor - 1 Kommentaar
Vaade tulevikku.

Ülemiste City rajab linnaku südamesse Eesti esimese rahvusvahelise, kogu haridusteed katva õpikvartali, millest saab Eesti suurim investeering rahvusvahelisse haridusse.

Kahe aastaga valmivas uues hariduskvartalis leiavad kodu Tallinna Rahvusvahelise Kooli õppijad alates lasteaiast ja eelkoolist kuni gümnasistideni, lastehoid ning Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor IT üliõpilased. Enam kui 21 miljoni eurosest arendusest saab Eesti suurim investeering rahvusvahelisse haridusse.

„Tehnoloogiasektor ‒ sealhulgas kogu tark tööstus ‒ kasvab kiirelt nii Ülemiste Citys kui Eestis tervikuna. Soovime, et kõik selles sektoris loodud ja loodavad töökohad jääks Eestisse,“ rõhutas Mainor Grupi juhatuse esimees Kadi Pärnits. „Ei ole saladus, et nõudlus ka rahvusvaheliste tippspetsialistide osas kasvab samas tuules. Pikema lepinguga spetsialistid tulevad Eestisse tööle koos peredega ja soovivad, et nende lastele oleks ka siin tagatud maailmatasemel haridusvõimalused. Mainor on eraharidusse panustanud juba 30 aastat ning see uus arendus aitab meil kasvatada rahvusvaheliste õppekohtade arvu enam kui kahekordselt.“ 

Hariduskvartal pakub avamise järel kooli- ja lasteaiakohti enam kui 500 lapsele. Oodatud on ka nii eesti kui inglise keelt kõnelevad lasteaialapsed. Lisaks on linnakus rahvusvaheline perearsti- ja tervishoiuteenus, kodud ning muu peredele esmavajalik. „Oleme linnakusse juurde toomas ka tervist. Uue hariduskvartali kõrvale on tulemas uus tervise ennetusele ja innovatsioonile keskenduv ligi 400 spetsialistiga kuuekorruseline tervisemaja,“ lisas Pärnits.

Tallinna Rahvusvaheline Kool pakub just rahvusvaheliste talentide peredele mõeldes IB-õppel haridust, mis lubab jätkata haridusteed kogu maailma IB-koolides, olles ka üks ihaldatumaid sisseastumislävendeid ülikooli. Lisaks aitab kool Eestisse naasta rahvusvahelist karjääri teinud tippudel, kelle pered soovivad jätkata rahvusvahelist haridusteed. „Huvi rahvusvahelise hariduse vastu on järjest suurem ning koolide kasv viimastel aastatel olnud kiire. Uus arendus annab meile taas võimaluse kõiki huvilisi vastu võtta,“ lisas Tallinna Rahvusvahelise Kooli direktor Olavi Otepalu.

Rahvusvahelise hariduskvartali ehitamine otse Ülemiste City keskmesse loob Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Ursel Velve kinnitusel suurt väärtust. „Noorte tulevikutalentide kolimine otse linnaku südamesse elavdab nii meie linnaelu kui -melu. Uut hariduskvartalit hakkab täiendama üle tee asuv teadushuvilistele noortele loodud Rakett69 teadusstuudiod. Koos koolidega laiendame ka linnaku rohealasid, loome nii liikumis- ja aktiivalasid kui ka õues töötamise ja puhkamise kohti. Kõik vajalik peab olema meil kohapeal, et saaksime pakkuda maailma parimatele võimalusi ka peredega siia tulla.“

Ülemiste City uus hariduskvartal luuakse liikuma kutsuva ja õppima suunava kooli põhimõtete järgi, mis on loodud koostöös Tartu Ülikooli liikumislaboriga. Seda iseloomustab roheliste aktiivaladega kooliümbrus, valgusküllane ja avar õpikeskkond, rohekatused ning tehnoloogiarohke keskkond.

Hariduskvartal saab Ülemiste Citys nurgakivi tänavu sügistalvel ning valmib 2024. aasta keskel. Projekti peaarhitekt on 3+1 arhitektid ning ehitustööde konsortsiumleping on sõlmitud Nordeconi ja Embach Ehitusega.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Ülemiste City investeerib rahvusvahelise hariduse arendamisse üle 21 miljoni euro”

  1. Peep Leppik ütleb:

    HÜVASTI, eesti keel ja Eestimaa!

    Kui arvestada, et viimastel aastakümnetel on suurendatud meil ihalust kõige VÄLISE ja VÄLISMAISE vastu, siis … Ning RAHAGI leitakse!

    Aga MÕTLEJAKS ARENETAKSE siiski teistes oludes … Kuid Eestis ei huvita see enam kedagi. Ärme siis imesta, et isegi tänased tudengid EI OSKA oma õppejõult midagi küsida (vt tänane Õpet. Leht) – küsidagi oskab vaid MÕTLEV INIMENE … Kes ise mõelda ei oska, ahvib järele vaid muud maailma (vt ka tänane leht).

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!