ELIIS ja eKool pakuvad Eesti haridusasutustele innovaatilist terviklahendust

19. apr. 2022 E-kooli kliendisuhete osakond koostöös ELIIS-iga - Kommenteeri artiklit

Kahe suure Eesti haridusvaldkonna ettevõtte koostööna pakutakse alates aprillist uudset terviklahendust kõikides kohalikes omavalitsustes. ELIIS ja eKool pakuvad oma klientidele liidestusi mõlema suure kasutajaskonnaga IT-süsteemi vahel, nutikaid lisavõimalusi lasteaedadele, üldhariduskoolidele ja huvikoolidele ning haldusvahendeid kohalikele omavalitsustele.

eKool AS tegevjuhi Tanel Kerese sõnul algas hea koostöö ELIIS-i meeskonnaga juba varem. „Praeguseks on mõlemad ettevõtted jõudnud enda õppeinfosüsteemide arendusega sellisesse etappi, et otsustasime sõlmida koostöölepingu, mille kohaselt pakume hiljemalt 2022/2023. õppeaastal kõikidele oma koostööpartneritest koolidele ja omavalitsustele toimivat terviklahendust, mille tutvustamisega kohalikes omavalitsustes aktiivselt tegelema asume,“ ütles Keres.

Lähikuudel jätkavad mõlemad ettevõtted ühiseid jõupingutusi, et jõuda innovaatilise terviklahenduse arendustöös töökindla lahenduse laiapindse käivitamiseni, ja tutvustavad sealjuures kõikidele Eesti kohalikele omavalitsustele ELIIS-i ja eKooli koostööna pakutavaid võimalusi. Uudsust loovad olemasolevate süsteemide liidestus, andmete tõrgeteta liikuvus ja mugavad haldusvahendid haridusvaldkonna võtmeisikutele. Kasu saavad kõik osapooled: lapsed, lastevanemad ja lasteasutuste ning kohalike omavalitsuste personal.

Eliis Tarkvara OÜ juhatuse liige Mart Raadik sõnas: „ELIISi ja eKooli koostööna pakutavad liidestused lihtsustavad oluliselt nii lasteasutuste ja omavalitsuste töötajate kui ka laste ja lapsevanemate keskkondadevahelist liikumist, vajalike andmete vahetust ning loovad juurde mitmeid võimekusi, mida kohalikes omavalitsustes täna väga oodatakse.“ Raadik lisas, et viimasel ajal on koostöö raames aktiivselt suheldud mitme Eesti omavalitsuse vastava valdkonna eksperdiga, kes on toonud välja kitsaskohad seoses haridustehnoloogia ettevõtete poolt pakutavaga. „Eriti teravalt toodigi välja IT-keskkondade omavahelise liidestuse ja andmete liikuvuse temaatika,“ lisas Raadik.

ELIIS on internetipõhine infosüsteem, mis on mõeldud kasutamiseks alusharidust pakkuvates asutustes. ELIIS on loodud eelkõige abivahendiks kohalikule omavalitsusele, lasteaiale ning õpetajale. Samuti igapäevaseks partneriks kodu ja lasteaia vahel. Infosüsteem tegutseb juba kaheksa aastat ja seda usaldab üle 15 000 õpetaja ja 700 haridusasutuse Eestis ning mujal Euroopas.

Pea 20 aastat tegutsenud e-kool on koolihaldussüsteem, mis ühendab endas kodu, kooli ja omavalitsust. eKool aitab õpilasel paremini õppida; lapsevanemad saavad olla paremini kursis sellega, kuidas nende lastel läheb, ja kohalik omavalitsus omab head ülevaadet tema haldusalas olevate koolide toimimise kohta. eKool on Eesti esimene ja suurim veebipõhine õppeinfokeskkond ‒ rohkem kui 200 000 aktiivset kasutajat ja miljon hinnet päevas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!