Järje Hoidja auhinna pälvis kirjanik Anti Saar

1. apr. 2022 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit
Anti Saar. Foto: Kristi Veeber

Rahvusvahelisel lasteraamatupäeval annab Tallinna Keskraamatukogu traditsiooniliselt välja Järje Hoidja auhinna eelneval aastal raamatukogust enim laenatud Eesti lasteraamatu autorile. 2021. aasta tunnustuse pälvis kirjanik Anti Saar raamatu „Kuidas minust ei saanud kirjanikku“ eest.

„Kuidas minust ei saanud kirjanikku“ on humoorikas jutustus sellest, kuidas 11-aastane Juhan püüab kümnes eri žanris lugu kirjutada ning põrkab seda tehes iga kord mõne takistuse otsa. Raamatu on lustakate piltidega illustreerinud Hillar Mets.

Järje Hoidja auhind anti üle 1. aprillil, kui Anti Saar kohtus Tallinna Keskraamatukogus Südalinna kooli 5.b klassiga. Kirjanik sai tänutäheks raamatu ainetel valminud joonistuse, mille autor on selle klassi õpilane Sophia Taamal.

Tallinna Keskraamatukogu tunnustab laste hulgas populaarset kirjanikku juba seitsmeteistkümnendat korda. Viimastel aastatel on Järje Hoidja auhinna pälvinud Leelo Tungal ja Aleksei Turovski teose „Kati, Carl ja isevärki farm“ eest (2021), Mika Keränen lasteraamatu „Soome pitsa“ eest (2020), Andrus Kivirähk „Tilda ja tolmuingli“ eest (2019), Anti Saar „Pärt ei oska saltot“ eest (2018) ja Reeli Reinaus „Verikambi“ eest (2017). Kõik auhinna saanud kirjanikud leiab Tallinna Keskraamatukogu lastelehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!