Kehalise kasvatuse tunnis vutihalli

14. apr. 2022 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit
Annemõisa jalgpallihalli avamisele saabunud tegid oma söödu värava suunas. Foto: Ove Maidla

Äsja avatud Tartu esimest jalgpallihalli hakkavad lisaks vutiklubidele kasutama ka Kristjan Jaak Petersoni ja Annelinna gümnaasiumi ning Hansa ja Kivilinna kooli õpilased.

Annelinna gümnaasiumi maja on küll hiljuti renoveeritud ja õppetingimused väga head, aga direktor Hiie Asseri sõnul oli spordisaalides kitsas ka pärast remonti. Kuna koolil pole normaalmõõtmetes võimlat, tervitas koolipere soojalt võimalust hakata pidama kehalise kasvatuse tunde vastvalminud jalgpallihallis. Kuni ilm ei soosi õues sportimist, saavad mitmed klassid kasutada jalgpallihalli. 

„Avarus, värske õhk, võimalus mängida jalgpalli ja teisi mänge heal pinnasel, aga ka lihtsalt võimelda – kõik see lisab kooli kehalise kasvatuse tundidesse lusti ja kvaliteeti. Koolist hallini on ju vaid viieminutiline teekond,“ rääkis Asser.

Annelinna gümnaasium kasutab jalgpallihalli aprilli jooksul. See on piisav aeg halli võimalustega tutvuda, et uuel õppeaastal see juba sportimiskohana tunniplaani kavandada.

Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumis olid sportimistingimused ennegi väga head, äsja said keldrikorrusel korda kaks jõusaali, peegel- ja matisaal. Nüüd lisandus nimistusse jalgpallihall. 

„Oluline on olla eri spordialadel tegijate seas,“ lausub gümnaasiumi direktor Merike Kaste. „Tahame keskkonda mitmekesistades õpilaste liikumismotivatsiooni veelgi tõsta.“

Pneumohallis on täismõõtmetes kunstmuruväljak, riietus- ja pesuruumid. Jalgpall on Tartus üks enim harrastatavaid spordialasid. Nüüd saab ka sisetingimustes treenida.

Kokku läks kogu kompleks maksma üle 3 miljoni euro, millest kultuuriministeeriumilt saadi toetusena 1,5 miljonit. Uut jalgpallihalli hakkab haldama Tartu Sport.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!