Lottemaa leiutamisvõistluse võidutöö tuletab meelde meelelahutuse olulisust

11. apr. 2022 Lottemaa - Kommenteeri artiklit
Lottemaa karaokela.

6. aprillil lõppes Lottemaa suur leiutamisvõistlus, mille võitjaks tuli 11-aastane Erki Nõmm. Tema leiutis kannab nime “Lottemaa karaokela”. Viiendat korda toimunud leiutamisvõistlusele esitasid väikesed leiutajad kokku 108 imetabast leiutist.

Võistluse eesmärk on sütitada lastes leiutamiskirge, loovust ja uuendusmeelsust. Osalema olid oodatud kõik lapsed alates lasteaiast kuni 12. klassini ning kutsekooli õpilased, huvikoolide ja huviringide lapsed. 108 leiutisest pääses finaali vaid kuus ning võitja selgitati välja avaliku hääletusega.

Lottemaa teemapargi turundusjuht Kaire Lerg leiab, et leiutamiskonkurss aitab mõista, kui tabavalt näevad lapsed meie ümber probleeme, ja tänu konkursile saavad nad väljendada oma muret ja toetust. „Leiutamisvõistluse võidutööd viitavad kõik mingisugusele probleemile või asjale, mis ühiskonnas parajasti oluline on. Olgu selleks siis liigne magusa tarbimine, vaimne tervis või mure keskkonna pärast. Tänavune võidutöö tuletab meelde, kui väga me kõik vajame meelelahutust, mille abil unustada igapäevamured. Karaoke on selleks väga hea võimalus ning tänu meie näitlejatele on meil märkimisväärne hulk spetsiaalselt Lottemaale kirjutatud laule, mis paljudele meie plaadilt ning kontsertidelt juba tuttavad,“ avaldab Lerg.

Võidutöö autor Erki Nõmm tunnistab, et paljud lapsed armastavad laulmist, kuna see teeb ka keerulistel aegadel tuju heaks ning annab enesekindlust ja esinemisjulgust. „Karaokelas ei ole suurt lava, sest väikesed esinejad alles koguvad julgust. See on koht, kus saab segamatult harjutada ja Leiutajateküla sõpradelt julgustust, et ükskord siis suuri lavasid vallutada,“ lisab Nõmm.

Varasemalt on Lottemaa leiutamisvõistluse võidutööd olnud „Kommipaberi avaja“, „Rõõmumeeter“, „Päästa meie planeet“ ning „Kisatoru“. Kõik leiutised on Lottemaale püsiatraktsiooniks ehitatud ning seekordse võidutöö pidulik avamine ning autasustamine toimub suure leiutamispäeva üritusel 19. juunil. Võitja saab Tallinkilt reisi ning teistele tublidele leiutajatele on auhinnad välja pannud Balbiino, Wendre, Vivita Estonia ja RMK.

Lottemaa 11.06.2022 algava suvehooaja ning leiutamisvõistluse kohta leiab lisainfot www.lottemaa.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!