Õpetajate Leht 8. aprillil

6. apr. 2022 - Kommenteeri artiklit

Ükssarvikute asemel tööle uutesse riigigümnaasiumitesse!

Ehkki pealinna riigigümnaasiumid avatakse 2023. aasta sügisel, on nende juhid juba kolmveerand aastat ametis olnud. Trio koosseisus Alo Savi, Indrek Lillemägi, Raino Liblik loob ühiselt koolidele sisu, koos värvatakse ka esimesi töötajaid. „Me ei tee keskpäraseid ja igavaid koole,“ ütlevad koolijuhid ja soovitavad karjääripöördest huvitatutel lainel püsida.

Autismispektri häirega lapsed koolis

Rahvusvahelise autismipäeva järel on kohane rääkida autistidest ja nende käekäigust. Mida pakub Eesti haridussüsteem autistlikule lapsele ja mis suunas peaks autismipedagoogika edasi liikuma, arutleb Tartu Herbert Masingu Kooli arendusjuht metoodilise töö alal Merje Kivikas.

Kunstipisik lasteaiast

Kõik, kes on lasteaias käinud või oma laste kaudu lasteaiaga kokku puutunud, teavad, et kunstitegevustel on seal suur osa. Pirita Lasteaia Meelespea rühma kunstniku taustaga õpetaja Ilona Lillemägi lõimib kunsti kõigi tegevustega ning on nakatanud kunstipisikuga ka oma rühma nelja-aastased tüdrukud ja poisid.

Läti Kunstiteatris mängitakse Oskar Lutsu „Kevadet“

Kevadise klassiekskursiooni reisisihiks tasub võtta Riia ning ühendada reis teatriskäiguga. 12. jaanuaril esietendus Läti Kunstiteatris Eesti kirjanduse kullafondi kuuluv Oskar Lutsu „Kevade“, mille lavastas Priit Pedajas Eesti Draamateatrist. Palamuse muuseumi rahvas käis etendust vaatamas ja jäi väga rahule.

Koolis saab ikka nalja kah!

Õpetajate Leht tänab kõiki, kes saatsid toimetusele ülestähendusi naljakatest juhtumistest koolielus. Kuna need humoorikad tekstid põhinevad tõestisündinud seikadel, on võetud elust enesest ja kajastavad päriselt välja öeldud repliike, otsustasime tagada konkursil osalejatele ja nende allikatele anonüümsuse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!