Ajateatri suvelavastus „Nõid“

6. mai 2022 Ajateater - Kommenteeri artiklit
Liis Haab ja Meelis Põdersoo lavastuses „Nõid“. Foto: Rene Mitt

Lõuna-Eestis ühes ilusas jõekäärus seisab veski, kus elab tütarlaps nimega Mari. Tema kohta öeldakse, et ta on nõid, kuna ta aitab inimestel kadunud asju üles leida, nende ihu- ja vaimuhädasid ravitseda ja oskab vist natuke ennustada. See veski on tema maailm, seal on tema hing ja mujal tal elu ei ole. 

Tema vend, mölder Oskar, aga ei tule veski majandamisega toime, tahab selle ära müüa ning viimases hädas nõustub veski (või oma elu) päästmiseks appi võtma Mari üleloomulikke võimeid. Elu muutub, aga kas just selles suunas, mida mõeldi ja oodati? Mis juhtub, kui nõiduja ise satub armastuse nimel oma sõnade lummuse võrku?

Indrek Hargla maagiline näitemäng viib meid tänapäevast küll 1930-ndatesse, vesiveskisse, kus toimetavad värvikad tegelased, aga nende mured näivad väga tänapäevased – vastamata armastus või armastuse puudumine, ebakindlus tuleviku ees, rahahädad ja kohustused, mida ei jaksa täita. Aga kui kõigi nende murede lahendamiseks kasutada pisut nõidust ja esivanemate teadmisi, võib juhtuma hakata kummalisi asju.

See näitemäng viib meid radadele, kus nähtava kõrval eksisteerib ka nähtamatu maailm, mida me otseselt silmaga ei näe ja käega ei katsu, kuid mis meid juhib.

Autor Indrek Hargla, lavastaja Anne Velt, kunstnik Karmo Mende, muusika autor Mick Pedaja, grimmikunstnik Sirle Teeäär, valguskunstnik Rene Topolev. 

Näitlejad: Merle Palmiste (Eesti Draamateater), Liis Haab, Katrin Valkna, Tarvo Krall, Meelis Põdersoo (VAT Teater).

Näidendi „Nõid“ kirjutas Indrek Hargla spetsiaalselt Ajateatrile Ohtu mõisa tallihoones mängimiseks.

Esietendus oli 14. juulil 2021.

TÄHELEPANU! Etenduses kasutatakse vilkuvat valgust ja lavasuitsu. 

Piletid müügil Piletilevis ja Fientas.

Grupitellimused alates 10 inimest soodushinnaga aadressil broneeringud@ajateater.ee.

Ohtu mõis asub Lääne-Harjumaal Ohtu külas, Tallinnast 35 km kaugusel. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!