ASSITEJ Eesti suvekool ootab osalema!

6. mai 2022 ASSITEJ Eesti keskus - Kommenteeri artiklit
Koolimäe loomemaja Lääne-Virumaal. Foto: Teatriliit
Siret Campbell.

ASSITEJ Eesti keskuse suvekool 8. ja 9. juunil Koolimäe loomemajas Lääne-Virumaal ootab osalema draamaõpetajaid, huvijuhte ja teatrihuvilisi pedagooge, kes soovivad end täiendada näidendikirjutamise vallas. Koolituse viib läbi loovkirjutamiskooli Drakadeemia asutaja ja juhendaja näitekirjanik Siret Campbell.

Näidendi kirjutamise ABC koolitus

Teatrimaagia saab sageli alguse heast näidendist. Aga mis teeb näidendist hea näidendi? Kindlasti on hea näidend tänapäeva kõnetaval teemal ning räägib põneva ja originaalse loo. Näidendi maailmas elavad eriilmelised tegelased, kellel on igaühel oma asi ajada, oma kõnepruuk, taust ja mõttemaailm. Kuna aga näidend ei ole enamasti lõppteos, vaid tekstiga hakkab teatris tööle hulk teisi loomingulisi töötajaid (lavastaja, näitlejad, kunstnik ja paljud teised), on hea, kui näidendi autor oskab juba teksti kirjutada nii, et ka teiste töö võiks sujuda ladusalt ja oleks hea alus, millelt oma inspiratsioon lendu lasta.

Töötoas käsitleme esmalt loengu ja seminari vormis järgmiseid mõisteid:

  • näidendi struktuur,
  • tegelane,
  • konflikt,
  • dialoog.

Seejärel saavad osalejad panna oma teadmised praktikasse, töötades väiksemates gruppides ühe konkreetse näidendiideega.

Kolmapäeval, 8. juunil ootame osalejaid ASSITEJ Eesti 30 aasta juubeli õhtusöögile. Neljapäeval, 9. juunil toimub koolitus kl 10–16 koos lõunasöögiga. Järgneb vestlusring näidendeid kirjutavate praktikutega. Õhtu lõpeb õhtusöögiga.

Majutuse üheks ööks ja koolituse katab korraldaja. Osaluspanus (toidukorrad) 32 eurot. 

Registreerimine kuni 25. maini aadressil assitejeesti@gmail.com.

Kontakt: Reeli Lonks, +372 5662 9410.

www.assitej.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!