Corelli Music, suvesäras Toompea muusikasalong ja mõisad

6. mai 2022 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit

Corelli Music jätkab algaval suvel kaunite kontsertidega meie rikkaliku kultuuri- ja arhitektuuripärandi väärtustamiseks. Muusikat saab nautida mõisate ballisaalides, aga ka endises uhkes aadlipalees Toompeal. 

Valgete ööde kontserdid mõisas ja Toompeal

Corelli Music jätkab kontsertidega alates 2006. aasta sügisest pidevalt toimunud sarjades „Toompea muusikasalong“ ja „Mõisaromantika“, mille kontserdid publik on väga soojalt vastu võtnud. Seekord pakume helgeid muusikaelamusi sumedate valgete ööde ajal, vastukaaluks viimaste aastate pingetele kogu maailmas. 

Südamlik ja meeleolukas „Trubaduuride laul“ kõlab 26. juunil kaunis Kernu mõisas Harjumaal ja 27. juunil Toompea muusikasalongis, mille toovad publiku ette tänapäeva trubaduurid Anto Õnnis (laul, löökpillid), Tõnu Jõesaar (viola da gamba) ja Robert Staak (lauto, teorb). 

Kava ühendab ajalooliste hoonete hinguse ja õhkamapanevate valgete ööde meeleolu. Igal ajastul ja sajandil on oma suured trubaduurid, nautida saab sügavmõttelisi laule pühakutest ja nende imetegudest, aga ka armastus- ja joogilaule ning tantse keskajast, renessansist ja barokiajastust. „Toompea muusikasalong“ on lisatud UNESCO „Muusikalinn Tallinna“ programmi.

Kontserdisari „Eesti mõisad 2022“

24 aastat mõisamuusikat ja metseenlust 104-aastases Eesti Vabariigis, Eesti Mõisate Ühenduse tunnustuspreemia „Parim mõisate loo jutustaja“. Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari „Eesti mõisad“ on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega. Sel suvel tähistavad kontserdid 12.–14. augustini Tähtvere mõisas, Allikukivi veinimõisas ja Peningi mõisas barokkansambli Corelli Consort 30. sünnipäeva säravaid üllatusi täis kavaga. Ansambel on koos kunstiajaloolase Jüri Kuuskemaaga alates suvest 1999 mänginud ja süvitsi tutvustanud siis juba sadat mõisa üle kogu Eesti! 

Sellist muusikat kuulates, kauneimate saalide ilu nautides ja vaheajal hubases salongikohvikus üksteisest rõõmu tundes saavad inimesed hetkeks unustada kõik viimaste aastate kohutavad sündmused ja kanduda mõtteis tagasi helgematesse aegadesse.

Sooduspileteid pakub Corelli Music alati ka kõikidele õpetajatele.

Lisainfo www.corelli.ee ja www.fb.com/corellimusic.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!