ERM tähistab emadepäeva tantsu ja kontserdiga

3. mai 2022 Eesti Rahva Muuseum - Kommenteeri artiklit
Kollaaž joonistustest, mille autorid on Marcus Pruks, Katre Luikme ja Sigrid Suits.

Pühapäeval, 8. mail tähistab ERM emadepäeva tantsu ja kontserdiga. Järgmisel aastal avatavale näitusele oodatakse juba kaastöid: oma joonistuse emast, isast või perest võivad muuseumisse tuua kõik lapsed.

Keskpäeval alustab emadepäeva tähistamisega Eesti Maaülikooli rahvatantsuansambel Tarbatu, kellega koos tantsivad Härmatise ja Tarbatu lasterühmad. Tantsu saab nii vaadata kui ise järele proovida. Kell 14 jätkub emadepäev kontserdiga, mis pühendatud endise Tartu Katseremondi Tehase orkestri 60. aastapäevale ja dirigent Sulev Undi 90. sünniaastapäevale. Ühisel mängul esinevad Väägvere pasunakoor ja orkester Forte. Dirigeerivad Kersti Perandi ja Kalev Laanesaar.

Nii tantsimine kui kontsert toimuvad sillaalal ning sissepääsu on tasuta. Piletid muuseumi näitustele on emadepäeval kõigile poole soodsamad.

ERM kutsub üles tooma muuseumile laste joonistusi oma emast, isast või perest. 2023. aasta alguses avatakse Eesti Rahva Muuseumis näitus „Õige keha, vale keha“. Näitus uurib Eesti inimeste arusaamu kehaga seotud normidest, reeglitest ja käitumisviisidest ja vaatleb, kuidas need on aja jooksul muutunud.

Üks teema uuel näitusel kannab pealkirja „Emadepäev-isadepäev“. Selle raames näidatakse laste joonistusi emadest ja isadest. Näituse jaoks joonistused digiteeritakse, seega saab autor oma teose soovi korral tagasi. Pildil nähtava joonistuse info ja kontaktandmetega varustatud töö palume jätta ERM-i infoletti.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!