Muuseum kui suveõpetaja

6. mai 2022 Tallinna Linnamuuseum - Kommenteeri artiklit
Tallinna Linnamuuseumi suvine linnalaager toimub 28.–30. juunini ja 16.–18. augustini. Fotod: Janek Toomikas

Kohtumisõhtutel „Kaadri taga“ saab ajaloolaste-koguhoidjate juhtimisel osaleda eriekskursioonidel ja näha tavapäraselt varjul olevaid aardeid. Kontserdisari „Muuseumimuusika“ toob nähtavale muuseumid kui eripalgelised kontserdikohad.

Tunnid muuseumis. Õpetajaile kindlasti kõige oodatumad ja kasulikumad on muuseumi loodud abivahendid tundide põnevaks läbiviimiseks: näiteks juba valmis „disainitud“ töötoad-muuseumitunnid nii veebis kui kohapeal, aga väga oodatud on ka uute muuseumitundide loomise ettepanekud. Viiteid põnevatele õppematerjalidele leidub Tallinna Linnamuuseumi kodulehel linnamuuseum.ee lingi „haridus“ all.

Melchiori radadel. Viimase aja köitvaim ajalooline lugu on tänu värskele filmile apteeker Melchiorist. Ka linnamuuseum on sellest tuule purjedesse võtnud: Melchiori-teemalises publikuprogrammis on loengusari, näitus filmi saamisloost koos põnevate ajaloofaktidega ning Tallinna vanalinnas toimuvad retked Melchiori radadel.

Aardeid üle linna. 8–12-aastastele korraldab Tallinna Linnamuuseum 28.–30. juunini ja 16.–18. augustini suvise linnalaagri. Laagri fookuses on Tallinna loo uurimine, tegutsetakse üle linna. Igas päevas on nii õuemänge kui meisterdamist. Kolme päeva jooksul külastatakse linnamuuseumi filiaale ning uuritakse, mis on kõige-kõigemad esemed ja kohad. 

Näiteks tutvutakse Tallinna tuntuima muuseumieksponaadiga, proovitakse omal nahal ühes Tallinna suurimas ja vanimas eeslinnas elanud laste elu ja mänge ning ronitakse muuseumimajade salajasemaisse soppidesse, kuhu külastajad iga päev ei pääse. Muidugi kinnitatakse vahepeal ka kõhtu. Gruppi mahub kuni 15 last. 

Teavet laagri kohta saab e-aadressil tuuli.silber@linnamuuseum.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!