Nooruslik energia täidab juunikuus Theatrumi

6. mai 2022 Theatrum - Kommenteeri artiklit
VHK teatrikooli 24. lennu abituriendid. Foto: Lembit Peterson

Juunis esietendub Theatrumis kaks noorte energiaga laetud uuslavastust „Armastusega ei tehta nalja“ ning „Stalker“. Lisaks on juunis võimalus näha viimaseid kordi lavakunstikooli 30. lennu esituses Eduardi Vilde „Tabamata imet“.

Kalju-Karl Kivi. Foto: Silver Kaljula

3. juunil esietendub Vanalinna Hariduskolleegiumi teatrikooli 24. lennu esituses ning Lembit Petersoni lavastuses Pedro Calderón de la Barca klassikaline komöödia „Armastusega ei tehta nalja“. „Kas praeguses maailmasõja ähvarduse olukorras on üldse aega ja vajadust mõelda armastusele ja sõjale meis endis või meeste ja naiste vahel? On siiski hea püüda püsida rahu lainel, jätkata kõige meid ümbritseva keskel inimsuhete tundmaõppimist, ja teater on üks paiku, kus seda teha saab. Mõtlen, et on hea leida paar tundi, et viibida teatrisaalis, vaadelda inimeste hingeelu selle kõikvõimalikes suhtetoimetes, mõelda inimarmastuse saladusele ja selle lätetele. Teha seda koos noorte näitlejatega,“ sõnab lavastaja Lembit Peterson. Lavale astuvad VHK teatrikooli 24. lennu abituriendid Artur Ermel, Rea Haljasmäe, Elizabeth Keizars, Aleksander Siim, Kadri Ilves, Daaniel Tiitus, Emma Tross, Arabella Vallsalu, Ruben Zaštšerinski, Veli Nõmmik, Märten Hallismaa, Frederik Mustonen, Markus Kont, Rebekka Remmelkoor, Carolyn Veensalu, Kerttu Piigli, Johann Markus Liivak ning Tarmo Song (Theatrum).

Theatrumi ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli koostöös esietendub 8. juunil Katariina kirikus Kalju-Karl Kivi bakalaureuselavastus „Stalker“. Andrei Tarkovski, Arkadi ja Boris Strugatski „Stalkeris“ segunevad ja ähmastuvad seesmise ja välise piirid. Kulgetakse paralleelselt mõlemas. See on rännak, teekond hinge, et avada endas vaimne mõõde, võtta vastu risk, et luua võimalus ime sünniks, armastuseks. Osades Kristjan Üksküla, Maria Peterson, Ott Aardam, Leino Rei, Merlin Kivi, Tarmo Song ja Maara Lambot.

Theatrumi kavaga saab tutvuda aadressil www.theatrum.ee/mangukava.

Kohtumiseni teatris!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!