Õpetajate Leht 27. mail

25. mai 2022 - Kommenteeri artiklit

Õpetajate suvekoolide välimääraja

Nagu varasematel aastatel, õpivad õpetajad suvelgi. Enamik aineühendusi korraldab suvekoole ja pakub õpetajaile enesetäiendamise, ametikaaslastega kohtumise ja lõõgastumise võimalust enne uut õppeaastat. Õpetajate Leht kogus seltsidelt info kokku.

Noored sotsiaalmeediapausil – palju kaotada ja palju võita

TÜ ühiskonnateaduste instituudi meediauuringute kaasprofessor Maria Murumaa-Mengel tutvustab kuus aastat kestnud sotsiaalmeediapausi uuringut, mis joonistab välja noorte ja kommunikatsioonitehnoloogia suhte asendamatud osad ja valupunktid, aga viitab ka „generatsioonisüüle“, mis ühiskond on noorte õlgadele pannud.

Terje Alas: „Saame teha väikesi asju suure armastusega“

Tondi koolis, kus õpitakselihtsustatud, toimetuleku ja hooldusõppe alusel on aiandusel oluline koht. 2020. aastal, kui kool alustas tööd uues koolimajas, võeti ametisse professionaalne õpetaja ja algas õppeaia rajamine.

Viies, viimane kiri Olev Aidale

Uulu Põhikool annab aasta kooli tiitli üle järgmisele koolile. Viimase kirja virtuaalsele kolleegile Olev Aidale saatis direktor Egle Rumberg, kel täitub viis tööaastat koolijuhina. „Need aastad on läinud justkui ühe silmapilgutusega. Olen õnnelik inimene, kes on leidnud oma unistuste ameti. Tunnen iga päev töörõõmu ja ilmselgelt mängib siin rolli ka see, et elutee mind just Uulu kooli tõi. Mu hing rõkkab rõõmust, kui vahetunnis õpetajate toas kõlab mingi eriliselt hea nali ning kogu tuba heliseb ühisest naerust.“

Põgenikud klassiruumis: kuidas toetada nende vaimset tervist?

Paljud Ukrainast saabujatest on varasematest kogemustest traumeeritud ning peavad kiiresti kohanema uues kultuuri- ning haridusruumis, mis tekitab lisapinget. Traumaga seotud vaimse tervise probleemid kipuvad avalduma mõned kuud pärast šokeerivat kogemust. Seega kohtavad õpetajad üle Eesti praegu enda klassis eri vanuses noori, kelle vaimset tervist on hädasti vaja toetada. Õpetajal on võimalik palju head korda saata. Selleks aga on vaja baasteadmisi ning arusaama vaimse tervise toetamisest üldiselt.

Hulgakesi pooleaastasele koolitusele

27. juunil algab Roostal koos õpetajate suvekooliga ettevõtlus- ja karjääriõppe programmi „Edu ja tegu“ raames viimane kuuekuuline ettevõtlusõppe koolitusprogramm. Et õpitut oleks hõlpsam ellu rakendada, võiks koolitusele minna ühest koolist lausa mitmekesi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!