Prantsuse õpilased vuntsisid Pärnut 

27. mai 2022 Annika Poldre toimetaja - Kommenteeri artiklit
Keegi ei jäänud tühjade kätega. Prantsuse õpilased oma õpetaja Jean-Gabriel Deshayes’ga Pärnu rannas. Foto: Annika Poldre

Hoolega maha vaadates kõndisid prantsuse ja eesti teismelised ning nende õpetajad teisipäeval Pärnu linnas ja rannas ning korjasid pisiprügi, konisid ja paberitükke. 

Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumis on sel nädalal külas Erasmus+ projekti partnerid Prantsusmaale kuuluvalt India ookeani Réunioni saarelt. Jalutuskäik ja koristusaktsioon oli osa külaliste, kahe õpetaja ja viie õpilase õpirände programmist. 

Projekti eestvedaja, Sütevaka prantsuse keele õpetaja Liis Raal-Vilks rääkis, et põhieesmärk on täiustada meie õpilaste prantsuse keele suulist väljendusoskust, rikastada sõnavara, pakkuda õpetajatele keelepraktikat ja töövarjutamise võimalust. Kuid tähtis on ka keskkonnahoid ja vee väärtustamine. Töötubadeski on keelele lisaks tähelepanu loodusel ja veel lõimituna kunsti ja loovusega. 

Kevadtalvel käisid pärnakad Réunionil õpirändel. Vastukülaskäigul rääkis matemaatikaõpetaja Jean-Gabriel Deshayes, et see on tema esimene reis Ida-Euroopasse. „Muljetavaldav on loodus, tasane ja puhas maa ning lugupidav suhtumine loodusesse,“ nimetas ta. 9. klassi inglise keele tunnis, mida ta samal päeval vaatles, olid õpilased olnud väga aktiivsed ning nende keeleoskus – sõnavara tundmine ja hääldus – tähelepanuväärsed. 

Inglise keele õpetaja Zaverilal Nisha oli üllatunud sellest, kui tasane on Eestimaa. „Kui meil loobitakse väga palju prahti maha, siis siin on väga puhas,“ mainis ta.  

1300 õpilasega katoliikliku erakooli õppur Lyna rääkis, et nähes, kui tähtsaks peetakse siin keskkonda, paneb see mõtlema, et looduse eest tuleb hoolt kanda. „Ma püüan oma inglise keele oskust parandada ja see reis annab selleks hea võimaluse,“ sõnas Lyna. Talle meeldis õpetaja Kristel Kallau kunstitöötuba, kus maaliti veepudelitele ja meisterdati neile taaskasutustekstiilist ümbrised. „See oli võimalus avastada midagi uut,“ arvas Lyna. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!