Rahvusraamatukogu ärgitab Eesti ja Ukraina lapsi ja noori looma rõõmu retsepti

2. mai 2022 Eesti Rahvusraamatukogu - Kommenteeri artiklit
Allikas: DIGAR

Eesti Rahvusraamatukogu hariduskeskus kutsub kooliõpilasi osalema maikuu jooksul GIF-piltide konkursil „Rõõmu retsept“ ning keskenduma rasketel aegadel positiivsetele emotsioonidele ja hetkedele.

Õpilased saavad kasutada rahvusraamatukogu digitaalarhiivi DIGAR e-materjalide nimekirjast põnevaid fotosid, tekste või illustratsioone, mis sobiksid kokkupanduna ilmestama õpilase rõõmusõnumit. Osalema on oodatud eri vanuses õpilased ning parimaid ootavad meeleolukad auhinnad. 

„Lastele ja noortele ju meeldib ise digisisu luua. Miks siis mitte äratada vana ja kohati unustatud, aga ilus sisu uuesti laheda ja rõõmsana ellu?“ sõnas hariduskeskuse juhataja Pille Slabina

Konkursile oodatakse laste enda loodud töid GIF-piltide, meemide või lühianimatsioonidena 2. maist kuni 30. maini. 

Žürii esile tõstetud töödele saab hääli anda 6.‒8. juunini. Info hääletamise kohta ilmub rahvusraamatukogu hariduskeskuse veebipesas ja rahvusraamatukogu sotsiaalmeediakanalites.

Konkursi võitjad kuulutatakse välja 13. juunil. 

GIF-konkursi eesti- ja ukrainakeelse juhendi ning põnevate DIGAR-i allikate kohta saab lugeda täpsemalt konkursi eestikeelselt veebilehelt või ukrainakeelselt veebilehelt.  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!