Robin Hood kappab hobusel Rakvere Teatri suvesse

6. mai 2022 Rakvere Teater - Kommenteeri artiklit
Robin Hoodi mängib Madis Mäeorg, kes on lavastuse jaoks juba üle aasta nii vibulaskmist kui ratsutamist harjutanud. Foto: Helen Solovjev

Armastus, usk ja vabadus võivad aidata rääkida sadu maailmas leiduvaid lugusid. Sel suvel võtab teekonna suurte aadete poole ette Robin Hood, kes Rakvere Teatri suvelavastuses Lammasmäe metsade vahel ja jõe ääres seikleb.

See on lugu mehest, kes kogemata kangelaseks saab. Mehest, kes otsustab ebaõiglusele vastu astuda. Mehest, kes hullupööra armub ja astub võitlusesse nende nimel, kellest hoolib. Ja kõike seda saadab vankumatu usk sellesse, et iga hea tegu muudab maailma natukenegi paremaks.

Kogupereloo ebaõiglusele vastu astumisest ja suurest armastusest on kirjutanud Urmas Lennuk, lavale toob selle Taavi Tõnisson (Eesti Noorsooteater), nimiosas on Madis Mäeorg, teistes osades Rakvere Teatri trupp, külalisnäitlejad, koolinoored ja hobused. Esietendus 17. juunil.

Enne „Robin Hoodi” etenduste algust pakub Lammasmäe puhkekeskus valikut seiklusretki, mille käigus ümberkaudset loodust avastada. Võimalus on sõita näiteks fatbike’iga, osaleda ATV-matkal või panna end proovile Kunda jõe kärestikel kanuud juhtides.

Juuli alguses vallutab rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal Rakvere tänavad, saalid ja väljakud, kuid ka näiteks kaubanduskeskuse ja Targa Maja saali. 6.–9. juulini jõuavad publiku ette 13 lavastust, lisaks kunstiprojektid ja filmiprogramm. Festivali kunstilise juhi Priit Raua sõnul pole festivalil küll ühtainsat kindlat teemat, ent seekordsed mõtted on tiirelnud tulevikuküsimuste ümber – lavastustes on tavapärasest enam vaatemängulisust, tehnoloogiat ja roboteid. Näiteks saab pugeda roboti kostüümi sisse lavastuses „Inferno“ või vaadata õõvastavat humanoidi lavastuses „Uncanny Valley“. Tulevikuvaadete kõrvale kerkivad pildid minevikust ja ajaloost, näiteks tuleb festivalile ülevaade Korea teatritraditsioonist „History of the Korean Western Theatre” ja Itaalia peotantsutraditsiooni elustav „Save the Last Dance for Me“. Vastuseid festival ei anna, küll aga kutsub kaasa mõtlema.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!