Selgusid teaduse populariseerimise projektikonkursi võitjad

25. mai 2022 Eesti Teadusagentuur - Kommenteeri artiklit

2022. aastal saab toetust 21 projekti kokku 236 394 euro eest. Kokku esitati konkursile 97 taotlust.

Sel aastal toetati projekte neljas kategoorias: teadust populariseerivate tegevuste korraldamine, audiovisuaalsete materjalide koostamine, näituste loomisega seotud tegevused ning populaarteaduslike raamatute kirjastamine.

Hindamiskomisjoni esimees, Eesti Teadusagentuuri teaduskommunikatsiooni osakonna juhataja Annely Allik tutvustas, et rahastuse said väga eriilmelised projektid, mille seas oli nii vanu tuttavaid kui ka uusi põnevaid ideid. „Nii jõuab huvilisteni näiteks Eesti Noorte Teaduste Akadeemia videosari rohepöördega seotud müütide kummutamiseks, Laste ööülikooli loengusari, gümnaasiumiõpilastele suunatud keskaegse Tallinna retk Apteeker Melchiori radadel ning Eesti Kunstiakadeemiaga koostöös valmiv film „Lõpetamata linn“. Ka on mul hea meel, et projektikonkursi toel toimub teaduslaager Ukraina lastele,” rääkis ta.

Rahastuse saanud projektide loetelu leiab ETAGi veebilehelt.

Teaduse populariseerimise projektikonkurssi korraldab Eesti Teadusagentuur ja seda rahastab Haridus- ja Teadusministeerium. Konkursi eesmärk on toetada teaduse tutvustamist laiemale avalikkusele ning äratada noortes huvi teaduse ja teadlase elukutse vastu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!