Tagasi Kooli kutsub 7.‒12. klasse õppekäikudele

21. mai 2022 Tagasi Kooli - Kommenteeri artiklit
Utilitas Tallinna Elektrijaam

Tagasi Kooli platvormil on võimalik kooliaasta lõpuni registreeruda tasuta õppekäikudele. Hetkeseisuga lähevad mais ja juunis asutusi ja ettevõtteid külastama juba 32 klassitäit noori ehk 754 õpilast 27 koolist. Õppekäikude pakkumisi on enim Harjumaal ja Tallinnas, aga ka Pärnumaal, Tartumaal, Jõgevamaal, Saaremaal ja Ida-Virumaal. 

Vabad õppekäigud

HARJUMAAL JA TALLINNAS

JÕGEVAMAAL

  • Luua Metsanduskool ootab 10.‒12. klasse külla. Õpilased saavad kätt proovida harvesteri simulaatori peal. Vaata lähemalt ja broneeri.

PÄRNUMAAL

  • Piesta Kuusikaru talu ootab 7.‒9. klasse tutvuma peretaluga, kus tegeldakse nii toidutootmise kui turismiga, kuulete ettevõtte loomise lugu   kuidas jõuda ideest toote või teenuseni? Kas tasub kuulata kliente ja kuidas töötavad koos pereliikmed? Kas Vändra metsas Pärnumaal on võimalik teha rahvusvahelist äri? Samuti saate maitsta Piesta õunatooteid. Kui soovite ja kui õppekäigu päeval on võimalik, saavad õpilased kaasa aidata mõnes konkreetses tööetapis. Vaata lähemalt ja broneeri.

SAAREMAA

  • Töötukassa Kuressaares ootab 30. mail 7.‒12. klasse külla. Õpilased saavad tutvuda töötukassa töökeskkonnaga, sh kõikvõimalike ruumide, vahenditega, töötajatega ja sellega, millised on nende tööülesanded. Vaata lähemalt ja broneeri.
  • Saaremaa Lihatööstus ootab 10.‒12. klasse külla. Tutvustame lihatööstuse eri ametikohti ja teeme tootmise osakondades ringkäigu. Vaata lähemalt ja broneeri.

Õppekäikudel tutvustavad organisatsioonid tööprotsesse või ameteid
Tagasi Kooli kaudu toimuvad õppekäigud aitavad edendada noorte karjääripädevusi ja seega tutvustavad õpilastele:

  • kuidas töötab üks organisatsioon või
  • millised on ametid selles organisatsioonis.

Sellega, kuidas töötab üks organisatsioon, soovime näidata, kuidas ettevõtted ja asutused toimivad ning oma eesmärke ellu viivad. Ametite tutvustamise eesmärk on anda ülevaade võimalikult erinevatest töökohtadest ühes organisatsioonis, et õpilaste teadlikkus töömaailmast kasvaks.

Minnes õppekäikude veebilehele, on võimalik tutvuda õppekäikude ja nende sisuga, valida enda klassile sobiv aeg ning küllakutse broneerida. Kutse broneerimise järel saate küllakutsuja kontaktidega kinnitusmeili. Kirjutage küllakutsujale julgelt ja täpsustage kohtumiskoht jm vajalikud detailid. Õppekäigud on koolidele tasuta, kuid transpordikulu MTÜ Tagasi Kooli katta ei saa. Selle peab iga kooli ise organiseerima.  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!