Tartu Ülikooli väärikate ülikooli lõpetas tänavu üle 2000 õppija

20. mai 2022 - Kommenteeri artiklit
Foto: Andero Kalju

Täna, 20. mail toimus Tartu Ülikooli aulas väärikate ülikooli Tartu, Põlva, Võrumaa ja Keila programmi õppeaasta lõpuaktus. 2021/2022. õppeaastal osales väärikate ülikooli loengutes üle Eesti enam kui 2000 teadmishimulist kuulajat.

Sellel õppeaastal toimusid väärikate ülikooli loengud 11 kohas üle Eesti: Elvas, Keilas, Kuressaares, Pärnus, Põlvas, Tallinnas, Tartus, Türil, Valgas, Viljandis ja Võrumaal. Peale loengute korraldati Zoomi keskkonnas psühholoogia- ja terviseteemalisi veebiseminare, mida on võimalik järelvaadata. Mitmes programmis pakuti väärikatele lisaks võimalust osaleda õpitubades, arvuti- ja keelekursustel ning kuulata raadioloenguid.

Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valk rõõmustas, et sel õppeaastal said väärikad taas kuulata väga oodatud auditoorseid loenguid. „Üks Tartu Ülikooli kolmest suurest õppega seotud sihist on olla elukestva õppe ülikool ja meie kaubamärgi – väärikate ülikooli – tegevus on selle üks parimaid näiteid,“ ütles Valk.

Tema sõnul on maailmas vähe kõrgel tasemel teadusülikoole, kes suudaksid samal ajal aktiivselt kaasata eri earühmi. Tartu Ülikool pakub teaduskooli kaudu õpilastele ja väärikate ülikooli kaudu nende vanavanematele võimalust saada osa ülikoolielust: avardada maailmapilti, omandada uusi oskusi ja olla osa elukestvalt õppivast ülikooliperest. „Suur tänu kõigile väärikatele, kes te meie pereringi laiendate ja koroonast tingitud takistustest hoolimata olete taas ühe kooliaasta edukalt lõpetanud!“ lisas Valk.

Tartu Ülikooli väärikate ülikool alustas tegevust 2009/2010. õppeaastal Pärnus ning laienes sealt Tartusse ja teistesse Eesti piirkondadesse, et pakkuda vanemaealistele elukestva õppe võimalusi. Väärikate ülikooli tegevust toetavad haridus- ja teadusministeerium, kohalikud omavalitsused ning ettevõtjad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!