Ugala toob suvelavastusena publiku ette Alexandre Dumas’ „Kolm musketäri“

6. mai 2022 Ugala teater - Kommenteeri artiklit
Suvelavastuse „Kolm musketäri“ esimene lugemisproov. Foto: Elena Koit

„Elu ei ole seda väärt, et tema pärast nii palju muretseda.“

Athos, kuninglik musketär

Ugala teater toob suvel publikuni kauaoodatud suvelavastuse Alexandre Dumas’ maailmakuulsa romaani „Kolm musketäri“ põhjal. Lavastab Ugala loominguline juht Tanel Jonas ning värske dramatiseeringu on teinud lavastaja koos Ugala dramaturgi Liis Aedmaa ja Laura Kallega.

Dumas’ romaanil põhineva igahalja seikluse „Kolm musketäri“ tegevus leiab aset Prantsusmaal. Noor gaskooni aadlik d’Artagnan lahkub isakodust ja suundub Pariisi, et astuda härra de Treville’i musketäride kompaniisse. Kiiresti sõbruneb ta kolme silmapaistva musketäri Athose, Porthose ja Aramisega, kuid sama kiiresti leiab ka vaenlasi kardinal Richelieu lähikondsete hulgast. 

Õige pea tuleb noorel ja tulisel gaskoonlasel sukelduda kõige ohtlikumatesse seiklustesse, et pälvida oma südamedaami armastus ning päästa kuninganna Anna au ja Prantsusmaa hea nimi. Olles kõigest etturid kuningas Louis XIII, kardinal Richelieu ja Buckinghami hertsogi malemängus, õnnestub musketäridel ja d’Artagnanil jääda truuks oma deviisile: üks kõigi ja kõik ühe eest.

Lavastuse kunstnik on Kristjan Suits (Tallinna Linnateater), kostüümikunstnikud Kristjan Suits ja Sirli Pohlak, liikumisjuht Rauno Zubko, muusikaline kujundaja Peeter Konovalov, valguskunstnik Sander Aleks Paavo. Lavavõitlust juhendab Kaire Russ.

Mängivad Jass Kalev Mäe, Martin Mill, Oskar Punga, Alden Kirss, Andres Tabun, Rait Õunapuu, Vallo Kirs, Klaudia Tiitsmaa, Marika Palm, Jaana Kena, Janek Vadi, Silver Kaljula, Karl Kena, Karl Jakob Bartels, Andri Suga, Merle Liinsoo.

Suvise musketärimängu esietendus toimub 17. juunil Õisu mõisa pargis Viljandimaal. Etendused toimuvad 15 õhtul juunis ja augustis.

Lavastus sobiks vaatamiseks alates 10. eluaastast. Kooligruppidele pakume ühe tasuta pileti lisaks

  • lasteaialastele ja 1.–6. klassi õpilastele 10 pileti ostul;
  • 7. ja vanemate klasside õpilastele 15 pileti ostul.

Soodushindadega piletid saadaval kuni maikuu lõpuni.

Lavastuse kohta saab rohkem lugeda Ugala kodulehelt. Grupibroneeringud ja lisainfo kassa@ugala.ee ja tel 433 0777.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!