Noored, rahakasvatamise mängu mängima!

2. juuni 2022 Mart Vainu Cashy asutaja ja tegevjuht - Kommenteeri artiklit

Tuhanded noored panevad praegu oma oskusi proovile 1.‒10. juunini toimuvas veebipõhises simulatsioonimängus Cashy, kus on eesmärk kasvatada oma raha ja püsida seejuures õnnelik.

Alanud rahatarkuse simulatsioonimängus proovivad noored mängides oma finantsotsusi, näiteks proovivad krüptotehinguid või oma ettevõtte loomist. „Ma tahaksin mängus proovida investeerimist, et hiljem samu vigu oma rahaga vältida,“ ütles 24-aastane Henri.

„Me lõime tasuta mängu, et rahast õppimine oleks lihtne ja lõbus,“ ütleb rahatarkuse õpetaja ja Cashy kaasasutaja Mart Vainu. „Kui noor õpib mängus raha kasvatama säästmise, sissetulekute suurendamise ja investeerimise kaudu, oskab ta seda ka päriselus.“

Üle 20 000 noore on Cashy rahatarkuse mängu juba mänginud ning üle-eestilise võistluse korraldamise eesmärk on kaasata veelgi enam noori.

Auhinnafond on 5350 eurot, mille paneb välja Swedbank. „Iga lapsevanem soovib, et tema lapsed saaksid elus hästi hakkama ning teeksid õigeid rahalisi otsuseid. Seepärast soovime neid rahatarkuse teekonnal toetada,“ ütleb Swedbanki noortepanganduse valdkonna juht Triin Jalakas.

Raha kasvatamise kõrval ei tohi aga mängijad unustada enda tervist ja heaolu, sest mängu võitmisel loeb nii varade arv kui õnnelikkus. „Mängu loomisel arvestasime võimalikult palju päriselu olukordadega,“ kirjeldab Vainu, „näiteks võib mängija kaotada töö, kui ta on väsinud.“

Rahatarkuse mäng on kõigile tasuta kättesaadav ning kuni 10. juunini saab mängida aadressil http://cashygame.com/rahamang.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!