Õpetajate Leht 3. juunil

2. juuni 2022 - Kommenteeri artiklit

Tartu Ülikooli tudengist vabatahtlikuks keeleõpetajaks

Tartu Ülikooli eri erialade tudengid on kaks kuud vabatahtlikena olnud Tartu haridusasutustes toeks ukraina lastele eesti keele õppimisel ja jagavad nüüd esimesi kogemusi.

Müütiline muusikaõpetus

„Kui kultiveerime arusaama, et matemaatika on midagi väga-väga rasket ja tõsist ning muusika seal kõrval midagi meelelahutuslikku, siis alavääristame sellega nii muusikat kui ka matemaatikat. Mis oleks, kui loobuks sellisest müütilisest ainete hierarhiast?“ kirjutab Tallinna Nõmme Gümnaasiumi muusikaõpetaja ja Eesti Muusikaõpetajate Liidu juhatuse esimees Jaanus Kann.

Lasteaia lõpupidu sümfooniaorkestriga!

Kiiu Kiigepõnni lasteaia Kuukiirte rühma lõpupeo eeskava oli väga eriline. See kandis nime „Mina kui orkester“ ning laval oligi tõeline sümfooniaorkester! Kõik pillid olid meisterdatud taaskasutusmaterjalidest.

Lasteaialapsed olid rahvusvahelises projektis edukad programmeerijad

Tallinna Sõbrakese lasteaia õpetajate Jelena Rattiku ja Oksana Grebinstsikova osalusega rahvusvaheline projekt „STEAM Preschool Academy“ saavutas tänavusel eTwinningu Euroopa projektivõistlusel oma vanusegrupis esikoha. Eesti eTwinningu ajaloos oli see esimene nii suur tunnustus tehtud tööle.

Ida-Virumaa Hariduskopter lendab kõrgelt

Ida-Virumaal tegutseb teist aastat Hariduskopter, teise nimega haridusklaster. Seni on põhirõhk olnud maakonda uute õpetajate leidmisel. Selle nimel teevad haridusasutused ja omavalitsused koostööd, seades suuri sihte.

Pille Vaiksaar – laste elus muutuste looja

Lastekaitsepäeval, 1. juunil tunnustas president Alar Karis Pille Vaiksaart tiitliga „Lastega ja lastele – muutuste looja“. Aunimetus on tänutäheks aastakümneid haridus- ja sotsiaalvaldkonnas laste heaks tehtud töö eest.

Uus korvpalliväljak avati meistrivõistlustega

Pärnumaa Kutsehariduskeskuses avati möödunud nädalal uus korvpalliplats. Samas peeti samal päeval kutsekoolide meistrivõistlused.

Sajaga tulevikku!

Tartu kutsehariduskeskus VOCO tähistab tänavu saja aasta juubelit. Sel puhul kutsus kooli spordijuht Silvar Rückenberg õpilasi ja kolleege saja kilomeetri matkale.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!