Sajaga tulevikku!

3. juuni 2022 Annika Poldre toimetaja - Kommenteeri artiklit
VOCO 100 matkajad koos koolijuht Raini Jõksiga, kes esireas vasakult teine. Tagareas vasakult viies on endine direktor Vladimir Šokman. Fotod: VOCO

Tartu kutsehariduskeskusel Voco on tänavu 100 aasta juubel. Sel puhul kutsus kooli spordijuht Silvar Rückenberg õpilasi ja kolleege 100 km matkale. 

„Tule sinagi, pane oma osakonnaga või kursusega kokku meeskond/naiskond ja kingi osakonna peale kutseharidusele sünnipäeva puhul 100 000 sammutervist,“ kuulutas Rückenberg, lisades, et osaleda võib ka individuaalselt. Matka algataja teatel polnud tähtis läbida kogu teekond, vaid teha tervislike sammude näol kingitus endale ja koolile. Kõik, kes läbivad maratonidistantsi 42,195 km individuaalselt, saavad VOCO medali „Tiivustatud meister“, lubas korraldaja. 

Kõige vapramad alustasid kokkulepitud maikuu päeval teekonda juba kell neli hommikul. Alates kl 8.30-st kuni õhtuni olid matkarajale oodatud nii õpilased, õpetajad kui ka kooli personal. Kogu retke läbimiseks oli arvestatud 21 tundi. „Osalemine on juba võit ja iga samm on õnnestumine, olgu sinu teekond pikk või lühike,“ innustas spordijuht osalema. Teekond kulges ümber Tartu, ringi pikkus oli 25 km ning rajal kosutuseks kaks toidupunkti. 

„Mul on suur usk VOCO kooliperesse, seetõttu ei saanud ka matkapäevaks pandud eesmärk olla väiksem kui 100 km,“ kommenteeris Rückenberg. „Oluline ei olegi see, kui palju keegi käis, vaid julgus välja tulla ja anda oma panus, kas siis isiklikus plaanis, kursuse või kooliperena.“ Kõik, kes rajale tulid, võitsid spordijuhi sõnul tervises ja kogemuses, ühise tegevuse näol oma kaaslastega ja ühtekuuluvustundes kooliga. 

Õpilasi ja töötajaid tuli matkama üle 450. Rajal käis sadakond kooli töötajat, kes üheskoos tegid pea kolm miljonit sammu, läbides rohkem kui 2000 km – sama palju, kui on Tartust Rooma. 350 õpilast läbisid ühtekokku natuke üle 6000 km. „See on umbes sama pikk teekond nagu Eestist Egiptusesse ja tagasi,“ arvutas Rückenberg. Maratonidistantsi kõndis läbis 53 inimest. 

Oma eeskujuga innustasid kõiki kolm eri ajal kooli juhtinud direktorit: praegune koolijuht Raini Jõks ja Andrus Mõttus, kes mõlemad läbisid 24 km, ja Vladimir Šokman. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!