Tartu Ülikool tutvustab demopäeval teadusmahukaid ettevõtlusideid

14. juuni 2022 Tartu Ülikool - Kommenteeri artiklit
Tartu Ülikooli hargettevõte RedoxNRG teeb õhust eemaldatud CO2-st rohelist kütust ja tutvustab oma tööd lähemalt ülikooli demopäeval. Foto: RedoxNRG

Isesõitvate autode testimisplatvorm, lämmastikreostuse kõrvaldamine mikroobidega, puidupahtel, mis hõlbustab vineeritootmist, ja spreipudel, mis muudab kraanivee desinfitseerimisvahendiks – need on vaid mõned näited Tartu Ülikooli teadlaste arendatavatest lahendustest, mis meie igapäevaelu juba lähitulevikus mõjutama hakkavad.

Neljapäeval, 16. juunil Tartu Ülikooli Delta keskuses toimuval demopäeval tutvustavad ülikooli teadlased tulevastele koostööpartneritele ja investoritele ligi 30 arendusideed, millel on väljavaateid toodete ja teenustena meie igapäevaelu hõlbustada. Osa ideedest on alles katsetamisjärgus, osa aga juba elluviimisel kas alustavates või tegutsevates iduettevõtetes.

Tartu Ülikool on seadnud eesmärgiks toetada teadmispõhise ja suurt majanduslikku lisandväärtust loova ettevõtluse arengut. Üks viis selleks on julgustada teadlasi ettevõtlusega alustama. Ülikooli ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse juhataja Kristel Reimi sõnul on ülikool viimased neli aastat sihipäraselt arendanud sellekohast tugisüsteemi.

„Pakume teadlastele eksperimentaalarenduse toetust, et soodustada teadustöö tulemuste turuküpsemaks saamist. Samuti kaasame igal aastal ligi 20 teadlast ja meeskonda hargettevõtete programmi, mis toetab teaduspõhise ettevõtte loomist ja arendamist. Ülikooli investeerimisettevõte UniTartu Ventures toetab juba küpsete iduettevõtete arenguhüpet ja hõlbustab investorite leidmist. Peale selle oleme loonud tihedad koostöösidemed teadusparkide ja iduettevõtete kogukonnaga, et noortel teadusmahukatel ettevõtetel oleks alguses parim võimalik tugivõrgustik,“ selgitas Reim.

Tartu Ülikooli demopäev algab 16. juunil kell 11 Delta keskuse õppe- ja teadushoones. Esmalt tutvustavad ettevõtlikud teadlased kuulajatele oma projekte. Seejärel toimuvad varem kokku lepitud individuaalsed kohtumised, mille eesmärk on leida uusi koostööpartnereid ja -võimalusi. Demopäevale on ettevõtlusideedega tutvuma oodatud ülikooli partnerid, ettevõtjad, investorid ja ajakirjanikud.

Vaata ülevaadet demopäeva esinejatest ja soovi korral registreeru kohtumisele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!