Tartumaal käivitunud “Ettevõtliku kooli” võrgustikuga on liitunud juba kaheksa õppeasutust

10. juuni 2022 MTÜ Maakondlikud Arenduskeskused - Kommenteeri artiklit

Tartu linna ja Tartumaa Omavalitsuste Liidu kaasabil käivitunud „Ettevõtliku kooli“ haridusprogramm kogub jõudsalt uusi liikmeid. Üle Eesti on huvi programmi vastu väga suur ja tänase seisuga on liitunud juba ligi 200 õppeasutust, neist veidi üle 30 lasteaia.
„Maailma muudavad paremaks eelkõige inimesed, kes on loovad ja ettevõtlikud, neil on suutlikkus oma ideid ellu viia, et ise elus hästi hakkama saada ja muuta ka teiste elu paremaks,“ räägib Riho Raave, Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja.
Raave näeb koolil tähtsat rolli: „Kooli üks rolle on kujundada õpilastes hoiakuid ja oskusi, sh probleemide nägemise, eesmärkide seadmise ja elluviimise, algatus- ja vastutusvõime, vajadusel ka paindlikkuse ja riskide võtmise kaudu. Kuidas seda kõike haridusasutustes toetada ja teha – seda „Ettevõtliku kooli“ programmis osalemine toetabki. Linna poolt soovime igakülgselt toetada meie haridusasutuste osalemist „Ettevõtliku kooli“ haridusprogrammis ja maakondliku koordinaatori, Laura Kalausi töölevõtmisega on astutud selles suunas väga suur ja oluline samm.“

„Nüüd on lisaks hästitoimivale õpilaste suunalisele tegevusele, mida Tartu Ärinõuandla veab, kaetud samas ka koolide ja lasteaedade õpetajate toetamine ettevõtlikkuse edendamisel,” räägib Andres Huul, MTÜ Maakondlikud Arenduskeskused juhatuse liige. „“Ettevõtlik kool“ aitab õpetajatel jõuda võimalikult paljude laste ja noorteni nii tunnis kui väljaspool seda metoodikate mitmekesistamise ja koolikultuuri muutuse kaudu ning jälgides tulemusi „Ettevõtliku kooli“ standardi abil. MAK-võrgustik otsib koos ministeeriumite ja koostööpartneritega aktiivselt võimalusi, et jätkata noorte ettevõtlikkuse süsteemset toetamist ka EL-i järgmisel rahastusperioodil,“ selgitab programmi olulisust Huul.
Tartumaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Sven Tobreluts näeb programmil olulist osa maakonna arengustrateegias. „Noorte ettevõtlus ja ettevõtlikkust on väga oluline ressurss piirkonna arenguks. Samuti haakub noorte ettevõtlikkus ning loovus maakonna kultuuristrateegiaga,“ lisab ta.

Tartumaal on „Ettevõtliku kooli“ haridusprogrammiga liitunud Tartu lasteaed Ristikhein, A. Haava nimeline Pala Kool, Ilmatsalu Põhikool, Tartu Hansa Kool, Tartu Descartes’i Kool, Ülenurme Gümnaasium, Laeva Põhikool ja Juhan Liivi nimeline Alatskivi Põhikool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!