Vaatajaid tuleb rongidega

17. juuni 2022 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit
Hetki Tartu Kunstikooli õpilaste näituselt Tartu raudteejaamas. Fotod: Tõnis Kriisa

Tartust rongiga reisijail tasub varuda aega, et jõuaks enne vagunisse astumist vaadata raudteejaamas üle Tartu Kunstikooli õpilaste tööd.

Ootesaalis, tunnelis ja kohvikus on väljas kujundusgraafikuks, dekoraatoriks-stilistiks ja 3D-kujundajaks õppijate tööd, mis valminud üldkunsti õppeaines. Tööde esitlus ja näitus on õppetöö kohustuslik osa ja juba õppeaasta algul on kõigile teada, et tuleb avalikuks ülesastumiseks valmistuda. Raudteejaamas ongi väljas kõigi tööd.

„Võime uhked olla. Meie tase ongi nii hea, ehkki noored õpivad alles teisel kursusel ja pool stuudiumi on veel ees,“ rääkis üldkunsti õpetaja Marina Aleksejeva.

Kunstikooli õpilaste jaoks on motivatsioonipuudus võõras sõna. Kõik on stuudiumi vältel olnud oma töödega innuga ametis. Õpetaja roll on olla suurim sõber ja tugi ning anda nõu, kuidas oma töid professionaalselt serveerida.

Näituseks otsitakse igal aastal ebatavalisi kohti. Väljapanekud on olnud Aparaaditehases, kutsehariduskeskuses ja juba korra varemgi raudteejamas. Oli väga tore koostöö ja kunstikooli rahvas tuli tagasi.

„Vaatajad tulevad nüüd rongidega, otseses ja kaudses mõttes,“ sõnas Marina Aleksejeva. Näitus on avatud juunikuu lõpuni.

Kes Tartusse ei jõua, saab vaadata virtuaalset näitust: https://www.kunstmatrix.com/en/tartu-kunstikool-0.

Tööde valmimise protsessi saab jälgida Behance’ist: https://www.behance.net/nituseprojekt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!