Esimene kirjandustänav elavdab Võru linnapäevi vaimsusega

10. aug. 2022 - Kommenteeri artiklit

19. augustil kl 10–17 saab teoks Võru esimene kirjandustänav, kus kõik põnev nii lastele kui täiskasvanutele sünnib Katariina kuju ja Kreutzwaldi monumendi vahelisel alal. Ühtlasi on ettevõtmine osake 18.–20. augustini peetavatest linnapäevadest.

Kirjandustänaval „Katariinast Kreutzwaldini“ saab

  • VAADATA – nt näitust „Jaan Vahtra 140“ Vana-Võromaa kultuurikojas, raamatukogu ajaloonäitust ja Kreutzwaldi juures tehtud fotosid läbi aegade. Võru linna 238. sünnipäeva puhul avatakse Vana-Võromaa kultuurikojas kell 17 Võru-teemaline grupinäitus „Teisel pool Võru“. Näituse kuraator on võrokene Danil Taro ehk tänavakunstnik Sänk, osalevad Pallase tudengid ja õppejõud Jaanus Eensalu, Kait Kübar, Mari Mägi, Mart Männik, Uku Sepsivart ja Sänk ise.
  • KUULATA – nt noorte luuleesitusi ja Võrumaalt pärit kirjanike mõtteid, mitmesugust muusikat. Luulet esitavad Eliisabet Raju, Katrinka Josephine Savimägi, Maara Parhomenko ja Aadi Parhomenko. Kirjainimestest astuvad üles Kauksi Ülle (videotervitusega), Häniläne, Janika Kronberg, Jan Rahman, Heiki Kelp ja Urmas Kalla.
  • Kuulata saab ka Vootele Ruusmaa helindatud luuletusi, mis kõik Võru ja Võrumaaga seotud. Esinevad Meelis & Katrin Duo, samuti Kristin Avans.
  • LAENUTADA raamatuid, LUGEDA – nt ajalehti, ajakirju, sest kirjandustänaval tähistab Võrumaa keskraamatukogu ühtlasi oma 113. tegevusaastat ja seega saab teha kõike, mida tavalisel raamatukogukülastuselgi. Raamatukogu tunnustab ka lugemisprogrammist „Raamatuga suvesse“ osavõtjaid.
  • TEHA – fotosid, samuti meisterdada ja huvikäigul osaleda. Lapsed saavad Triinu Laane juhatusel meisterdada tema raamatu „Väiku Rebo om rikas“ järgi ja Contra kustub algusega kell 16 kõiki „Uma liin, uma kiil“ jalutuskäigule.

Kõigele kirjanduslikule lisaks saab jäädvustada end kirjandustänaval, kasutades selleks lõbusaid rekvisiite (prillid, kaabud, vuntsid).

Kõik huvilised on oodatud, sest ainuke, mis loeb, on lugemine ja omakandi kirjandus- ja kultuuriloo tundmine.

Kirjandustänava korraldab Fr. R. Kreutzwaldi memoriaalmuuseum koostöös Vana-Võrumaa kultuurikoja, Võrumaa keskraamatukogu ja linnavalitsusega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!