Õpetajate Leht 2. septembril

31. aug. 2022 - Kommenteeri artiklit

Tõnis Lukas: peame hoidma eesti keelt kui silmatera

Uue õppeaasta eel andis haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas intervjuu Õpetajate Lehele ja vastas õpetajate-koolijuhtide küsimustele.

Natuke korralagedust tuleb kasuks

Varbla Kooli huvijuht Monika Hale tutvustab Ameerikas populaarseid mänguplatse, kus on euroaluseid, vanu torusid, laudu ja muud seesugust ning kus lapsed saavad omal algatusel ehitada, uurida ja katsetada.

Ilma arvutita 21. sajandis

Kunstikriitik Johannes Saar tutvustab TLÜ akadeemilise raamatukogu näitust „21. sajandi Eesti aabits“. „Miks on mul tunne, et meie aabitsad on jäänud toppama teisele poole digilõhet?“ küsib artikli autor.

Kirjanduse rollist keskkonnasäästlikuma käitumise kujundajana

TÜ eesti keele ja kirjanduse õppekava vilistlane, Tartu Hansa Kooli õpetaja Kerli Varusk koostas Tartu Ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituudis kaitstud magistritöö raames õppekomplekti, mis annab võimaluse lõimida keskkonna ja jätkusuutliku arengu teemat kirjandusõpetusega ja käsitleda seda kirjandustundides.

Laste söömisharjumuste kujundamine

Laste söömisharjumusi mõjutavad paljud tegurid, mida saab soovi ja oskuste korral kujundada ja suunata. Millest peaks tervislik toiduvalik lähtuma kodus ning mida saavad teha lasteaed ja kool, kirjutab Tervise Arengu Instituudi toitumise ekspert Tagli Pitsi.

Kirjaoskuskonverents Dublinis

Juuli alguses Iirimaal Dublinis toimunud 22. Euroopa kirjaoskuskonverents „Kirjaoskus ja mitmekesisus: uued suunad“ tõi kokku õpetajaid ja teadlasi kogu maailmast. Eestit esindasid Kadi Lukanenok, Eeva Kütt, Meeli Pandis, Helin Puksand Eesti Lugemisühingust, kes annavad konverentsist ülevaate.

Tunnustus muutis enesekindlamaks

Moonika Suurmaa pälvis 2020. aasta lasteaiaõpetaja tiitli, töötades Rakvere Rohuaia lasteaias. Pärast kümmet aastat rühmaõpetajana on ta nüüd olnud aasta Triinu lasteaia õppealajuhataja.

„Mind ja minu tööd märgati varasemast rohkem,“ ütleb ta tunnustuse mõju kohta. Ta sai ettepaneku hakata koolitama lasteaiaõpetajaid.

Kuidas kasvatada kõige magusamaid maasikaid

Pärnu haridustöötajate uue kooliaasta eelsel konverentsil keskenduti seekord andekusele. Sõna anti ka õpilastele ja nende vanematele.

Lastevanemate vestlusringis räägiti andekusest

MTÜ Eesti Talendikeskuse suveseminaril korraldati esmakordselt arutelu, kus andekust vaeti lapsevanemate vaatevinklist.  

Papa Jannseni koduaias kõneldi laulupeost ja selle tulevikust

Muuseumipedagoogide suveseminaril rännati seekord ajas tagasi esimese laulupeo aastasse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!