Anne Pikkovi isikunäitus Eesti Lastekirjanduse Keskuses

6. sept. 2022 Eesti Lastekirjanduse Keskus - Kommenteeri artiklit
Anne Pikkovi illustratsioon raamatust “Kartuli kuningriik”.

Kolmapäeval, 7. septembril kell 17 avatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuses möödunud aastal Edgar Valteri nimelise illustratsioonipreemia pälvinud raamatukunstniku Anne Pikkovi isikunäitus „Pildirida“. Näitus jääb avatuks kuni 1. oktoobrini.

Edgar Valteri nimelist illustratsioonipreemiat antakse Eesti Lastekirjanduse Keskuse eestvedamisel välja aastast 2019. Võiduga kaasneb võimalus korraldada isikunäitus lastekirjanduse keskuse illustratsioonigaleriis. Möödunud aastal võitis preemia oma mängulise ja üllatusi pakkuva loomingu eest lasteraamatuillustraator, graafiline disainer ja raamatukujundaja Anne Pikkov. Tema kirkavärvilistest ja isikupärastest piltidest koosnevat näitust, mis annab ülevaate kunstniku viimaste aastate loomingust, ongi võimalik lastekirjanduse keskuses uudistada.
Illustratsioonipreemia žürii esinaise Triin Soone sõnul kasutab Anne Pikkov ühtviisi vabalt käsitsi ja ka arvutil teostatavaid tehnikaid. „Anne Pikkov loob nii mahlakalt koloriitseid kui ka napi värviga graafilisi lahendusi. Tema pildid on jutukad ja mõnusalt humoorikad, kus esmatähtis ei ole mitte detailne objekt ja ruum, vaid värvides ja tegelastes peituv emotsioon,“ lausus Soone.
Edgar Valteri nimelise illustratsioonipreemia eesmärk on väärtustada ja tunnustada eesti raamatuillustraatorite loomingut, jäädvustada illustraatori ja lastekirjaniku Edgar Valteri mälestust ning edendada ja toetada lastekirjanduse arengut. Varem on preemia võitnud Regina Lukk Toompere (2019).

Auhinna väljaandmist toetab kultuuriministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!