Aserbaidžaani haridusdelegatsioon külastas Eestit ja Soomet

13. sept. 2022 Sanam Aliyeva MTÜ Haridus Akadeemia Karjäär juhataja - Kommenteeri artiklit
Aserbaidžaani delegatsioon kohtumisel HARNO-s. Foto: Sanam Aliyeva

Külaskäik toimus programmi „International Success in Education: A Programme of Experience from Estonia and Finland II“ raames.

Programmi korraldasid Eesti Hariduse Akadeemia ning õpetajate kommunikatsiooniplatvorm T-Network koostöös Aserbaidžaani Vabariigi haridusinstituudiga. Programmis osales rühm Aserbaidžaani pedagooge, koolide direktoreid ja Aserbaidžaani Vabariigi haridusinstituudi töötajaid, nende seas Mehriban Veliyeva, kes on Bakuu linna haridusosakonna juhataja.

Delegatsioon koos projektijuhtide Sanam Alijeva ja Qadir Tanishiga Eestist ning Cafar Masimi ja Goshgar Maharramoviga Aserbaidžaanist osalesid koolitustel mainekates kesk- ja kõrgharidusasutustes Eestis ja Soomes.

Kuulati mitmeid Eesti ja Soome haridustegelasi. Ettekandega teemal „Õppekeskkonna korraldamine“ esines Tallinna Ülikooli õppejõud Sevda Ozden. Sama ülikooli õppejõud Imbi Henno tutvustas projektis osalejatele Eesti PISA kogemust. Oma kogemusi ja teadmisi Soome õpetajakoolituse teemal jagas Helsingi Ülikooli haridusteaduse õppeprodekaani asetäitja professor Arto Kallioinemi. Eesti haridus- ja noorteameti  osakonnajuhataja Eva Toome tegi Aserbaidžaani haridustöötajatele esitlusi teemal „Hindamine hariduses“ ja „Innovatiivne haridus“. Kirjanik ja õpetaja Kersti Kivirüüt ning pedagoogist psühholoog Elena Parfenova tutvustasid osalejatele nüüdisaegse hariduse väljakutseid.

Aserbaidžaani haridustöötajad kohtusid ka Eesti parlamendi kultuurikomisjoni liikme Marko Sõriniga. Aserbaidžaani delegatsiooni võtsid vastu Tallinna linna haridusosakonna juhataja Kaarel Rundu ja Tartu linna haridusosakonna juhataja Riho Raave, kes jagasid teavet linna haridusstrateegia kohta.

Programmis osalejad said infot linna haridustoetuse kohta kohtumisel Tallinna ja Tartu haridusameti töötajate Vadim Belobrovtsevi ja Lemmit Kaplinskiga. Nii Tallinna kui ka Tartu esindajad tervitasid Aserbaidžaani delegatsiooni ja rõhutasid kogemuste jagamise tähtsust.

Programmis osalejad külastasid Helsingi, Tartu ja Tallinna ülikooli ning tutvusid Jätkasaari (Helsingi) ja Forseliuse kooli kogemusega (Tartu).

Kohtumistel käsitleti koolikorraldust, tõhusat koolijuhtimist, tööd andekate lastega, koostööd lastevanematega, koolikeskkonda, koolimudeleid tulevikuks ja muid kogemusi jms.

Programmis osalejate arvates sujus projekt edukalt ning selline kogemuste vahetus oli neile väga kasulik. Osalejatele said ka programmi läbimise kohta tunnistuse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!