Corelli Music alustab uut hooaega üllatuslikult eesti muusikaga

30. sept. 2022 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit
Hooaja avakontsertidel „Runoviisid ajastute valguses“ astub üles klaveriduo Kadri-Ann Sumera ja Talvi Hunt.  Foto: Rene Jakobson

RUNOVIISID AJASTUTE VALGUSES. Hooaja avakontserdid

Corelli Music avab uue hooaja kontsertidega „Runoviisid ajastute valguses“ ja uudisteose esiettekannetega Tartu Heino Elleri muusikakooli Tubina saalis 22. oktoobril ja sellest õppeaastast tööd alustanud uhiuue Tallinna muusika-ja balletikooli MUBA saalis 23. oktoobril. Sellega loob valdavalt varajase muusikaga tegelev agentuur muusikasilla üle sajandite ja soovib näidata, kui põnevalt peegelduvad iidsed eesti runoviisid eesti klassiku Heino Elleri (1887–1970) ning tänapäeva helilooja Ardo Ran Varrese (s 1974) loomingus. Samu runoviise on kasutanud mõlemad autorid, Eller ühele, Varres kahele klaverile. Väga huvitav on kuulda ja võrrelda, kuidas sama algimpulss on rännanud läbi aegade ning kõnetab nii loojaid kui kuulajaid ka praegu. 

Klaveriduo Kadri-Ann Sumera ja Talvi Hundi virtuoosses kavas on kaks süiti: Heino Elleri „13 klaveripala Eesti motiividel“ (loodud aastatel 1940–1941) ja Ardo Ran Varrese „13 pala kahele klaverile Eesti runoviisidel“ (2021–2022, esiettekanne). 

Jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal“ 

Corelli Music on rõõmustanud publikut juba kaksteist aastat jõulumuusika festivaliga „Kirikupühad Maarjamaal“, mis pakub imelisi muusikaelamusi pika pühadeaja jooksul läbi jõuluootuse ja aastalõpu kuni kolmekuningapäevani jaanuari alguses. Publik on festivali suure poolehoiuga vastu võtnud ning Euroopa Festivalide Assotsiatsioon (EFA) on tunnustanud seda kvaliteedimärgiga „EFFE Label 2017–2018“.  

Ka sel aastal on plaanitud palju kontserte, aga praeguses keerulises majanduslikus olukorras pole kahjuks veel teada, kui paljud neist publiku ette jõuavad. 

Kontserdid toimuvad kirikutes ja mõisates üle Eesti, ootame publikut Tallinna Rootsi-Mihkli ja Jaani ning Tartu Pauluse kirikusse, Kõltsu mõisa, Viljandi mõisa Schloss Fellin ja Keila-Joa lossi Schloss Fall jne. Nimetada võib avakontserte „Advendiöö“ oreliga, meeleolukalt õdusaid mõisakontserte „Helisev Salzburg“ ja „Aristokraatlik Chopin“, traditsioonilisi aastalõpukontserte „Jõuluoratoorium“ja palju muud.

Sooduspileteid pakub Corelli Music alati ka kõikidele õpetajatele.

Lisainfo www.corelli.ee ja www.fb.com/corellimusic.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!