Eepose radadel on põnev

23. sept. 2022 Annika Oras SA Kalevipoja Koda juhatuse liige - Kommenteeri artiklit
Kalevipoja muuseum. Foto: Ragnar Vutt

Kalevipoja muuseum ootab kõiki huvilisi septembrist maini K–P kl 10–17, suvel oleme avatud iga päev. Neile, kes pole veel uuendatud muuseumi külastanud, soovitame kindlasti tulla giidiga külastusele. See võtab aega tund ja natuke peale. Selle aja jooksul saate läbida umbes 300 ruutmeetril oleva ekspositsiooni, mis viib teid kurssi Kalevipoja tegemistega. Saate kuulata eepost 19 keeles, uudistada „Kalevipoja“ trükke eri keeltes, näha 55 kunstiteost eesti kunstnike sulest, panna pilte rääkima ja liikuma, käivitada võlukübara, kuulata ära terve eepose eesti keeles, vaadata Lennukis istudes kahte filmi, joonistada taskulambiga seinale, kanda Eesti kaardile Kalevipoja teod, muukida lahti Tarkuseraamatu, panna kokku Kalevipoja eriilmelisi nägusid, kuulda ja vaadata mõõga lugu, ehitada silda, ratsutada hobustega, värvida, mängida „Memory“ mängu … 

Kui muuseumikülastusest aega üle jääb, on võimalik eraldi piletiga käia ära ka Põrgus. Ehk siis proovida ise olla Kalevipoeg, võidelda Põrgus Sarviku ja tema käsilastega, loopida kive, võidelda mõõgaga, kasutada kavalust, lennata taevasse ja tulla üles järve põhjast. Kõike seda ju päriselus ei saa. 

Lisaks pakume soovijatele töötubasid, kus saab meisterdada Kalevipoja järjehoidjat või teha märke/magneteid. 

Õues saab uudistada koduloomasid, hullata mänguhoovis, orienteeruda, piknikku pidada, jõe äärde jalutada ja mõõka otsida. Kes soovib, võib meilt toitlustuse ette tellida. Ja kui ilmad veel lubavad, siis saab seikluspargi madalrada külastada. Kõrgrada lõpetab septembris hooaja ära, sest ilmad on juba päris külmad.

1.–16. detsembrini on avatud Siili jõulumaa. Sel aastal plaanime teha eri raskusastmega pakette, et igas vanuses külastaja leiaks midagi enda jaoks. 

Täpsem info: www.kalevipojakoda.ee, info@kalevipojakoda.ee või telefonil 5886 6805.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!