Eesti Rahva Muuseum kutsub õpetajaid tasuta külastustele

1. sept. 2022 Eesti Rahva Muuseum - Kommenteeri artiklit
Foto: Ragnar Vutt

Alanud õppeaasta jooksul võimaldab Eesti Rahva Muuseum oma püsinäitustele prii sissepääsu nii lasteaia-, põhikooli-, gümnaasiumi- kui kutsekooliõpetajatele ning kõrgkoolide õppejõududele tundide ja loengute ettevalmistamiseks. Tasuta sissepääs kehtib püsinäitustele „Uurali kaja“ ja „Kohtumised“.

ERM-i direktor Kertu Sakssõnab, et pöördumine õpetajatele tundide ettevalmistamiseks tasuta sissepääsu tagamiseks muuseumisse tuli Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsilt. „Majasisese arutelu tulemusena laiendame seda head ideed kõigile õpetajatele, sest meie näitustel saab sisendit väga paljude ainete õpetamiseks. Pakume seda esialgu piloodina alanud õppeaasta lõpuni,“ kommenteeris Saks.

Tasuta sissepääsu saamiseks tuleb õpetajatel muuseumi infoletis esitada õpetajana töötamist tõendav dokument. Prii sissepääs kehtib Eestis tegutsevatele õpetajatele.

ERM-i hariduskeskuse juhataja Kaari Siemer: „Meie kaks püsinäitust kajastuvad kenasti ka meie muuseumitundides ja töötubades. Küll aga on õpetajad oodatud enne klassikülastust meie näitustega põhjalikumalt tutvuma, et saaks ise juba õpilasi teemasse suunata. Või siis hoopis ise meie näituste põhjal tunnimaterjali kokku panema.“

Püsinäitusel „Kohtumised“ võimaldab tark pilet ka pea kogu näituse koju kaasa võtta ning hiljem oma arvutis tunde kiirustamata ette valmistada. Siemer lisab, et ERM-i hariduskeskus ootab alati ka õpetajate koostöömõtteid ja ettepanekuid haridusprogrammide täiustamiseks. Kui selle koostöö käigus valmivad näiteks tunnimaterjalid, mis on kasutatavad laiemaltki kui üksnes konkreetse kooli konkreetses klassis, siis on ERM huvitatud neid materjale võimalusel ka oma kanalites jagama.

Tasuta õpetajapilet kahele püsinäitusele kehtib kuni 14. juunini 2023.

ERM on avatud teisipäevast pühapäevani kl 10–18.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!