Haridus- ja noorteamet avas lastele mõeldud info- ja mänguportaali

21. sept. 2022 HARNO - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja noorteamet avas sel nädalal lastele mõeldud info- ja mänguportaali Teeviit Juunior. Portaali tehakse koostöös Lastekaitse Liiduga ja see on mõeldud 7–12-aastastele lastele, lastevanematele ning lastega töötavatele spetsialistidele.
Info kogumises ja edastamises löövad kaasa ka lapsed ja noored. „Meie jaoks on oluline tegutseda mitte ainult laste jaoks, vaid ka nendega koos,“ kirjeldas Teeviit Juuniori peatoimetaja Triin Sooäär.

Ühtlasi avaldas peatoimetaja lootust, et platvorm hakkab ühendama teemasid ja põlvkondi. „Ma usun, et lapsed ei ole vaid sihtgrupp, vaid ka ägedad sisuloojad, kes saavad aidata neid puudutavates küsimustes lahendusi otsida ning näha ja luua lapsesõbralikku perspektiivi,“ rääkis ta.
Teeviit Juuniori lehelt aadressil www.teeviit.ee/juunior leiab lastele suunatud uudiseid, nuputamist, videoklippe ja soovitusi. Ühtlasi on seal eraldi juhendajatele mõeldud rubriik. „Kindlasti tasub silm peal hoida ka meie Facebooki ja Instagrami lehtedel ning kohe, kui tuleb mõni väärt mõte, mida laste infoportaalis kajastada, sellest julgelt meile teada anda,“ lisas Sooäär.
„Kui oma põhiportaalis teeviit.ee jagame me infot pigem 13‒26-aastastele, siis Teeviit Juunior on mõeldud noorematele. See on keskkond, kus on ühendatud turvaline, kontrollitud info ning hariduslikud ja interaktiivsed mängud,“ ütles haridus- ja noorteameti noorteinfo peaekspert Kaie Pranno. Ta lisas, et veeb pakub platvormi ka laste loomingule, oodatud on laste loodud kaastööd, näiteks sisuartiklid ja uudised.
Teeviit Juunior kasvas välja 2018. aastal avatud noorteinfoportaalist Teeviit, kus vahendatakse noortele infot hariduse, karjääri, suhete, tervise ja ühiskonna teemal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!