Kallid teatrisõbrad!

30. sept. 2022 Vene Teater - Kommenteeri artiklit

Vene Teatri juubelihooaeg algas eredates toonides. Kutsume sind teatrisügisest osa saama! Meie sügisene repertuaar pakub huvi eelkõige põhikooliõpilastele ja gümnaasiuminoortele.

„Minu veetlev leedi“on üks maailma kuulsamaid muusikale, mis põhineb Bernard Shaw’ näidendil „Pygmalion“. Imeline muusika, kaunis koreograafia, vaimukad dialoogid ning kaasakiskuv süžee moodustavad üheskoos nauditava ning unustamatu lavaloo, mille elegantsete ja kütkestavate tegelastega soovib publik üha uuesti kohtuda. Peaosades on särav ooperilaulja Elina Nechayeva ja Vene Teatri näitleja Aleksandr Ivaškevitš.

Etendused 15. ja 27.10; 12. ja 13.11.

 

Elmo Nüganeni lavastus „Surnud hinged“ on ainulaadne käsitlus vene klassikast. Fotod: Vene Teatri arhiiv

„Surnud hinged“ on lavastaja Elmo Nüganeni ainulaadne käsitlus vene klassikast. Tegemist pole mitte üksnes Nüganeni esimese lavastusega Vene Teatris, vaid üldse esimese korraga, kui „Surnud hinged“ jõuab Vene Teatri lavale. Lavastuses saavad kokku Nüganeni pühendumus ja tundlik lavastajakäekiri, Gogoli ainulaadne huumor ning meisterlik näitlejaansambel.

Etendused 12. ja 23.10; 20.11; 08.12.

Stseen lavastusest „Tarkpea“. 

„Tarkpea“ on noore Kreeka lavastaja Georgi Kutlise tänapäevane tõlgendus aegumatust klassikateosest. Lavastuse žanrimääratlus on maskeraadi vormis esitatud antimanifest. Sellesse ebatavalisse kooslusesse on lavastaja asetanud oma arusaamad teekonnast, mida mööda peategelane liigub: iseenda reetmise viisid; otsused, millega kaasnevad allakäik, künism ja amoraalsus. 

Etendused 09.10; 18.11; 03. ja 29.12.

Kuigi pööraselt vapper Cyrano de Bergerac elas sajandeid tagasi, on tema põhimõtted aktuaalsed ka tänapäeval. Publikul on ainulaadne võimalus näha ühel laval staare Eesti eri teatritest. Külalisnäitlejate seas astuvad üles alati säravad Elina Purde ja Sander Sellin. Edmond Rostandi näidendi „Cyrano de Bergerac“ tõlkimisel on kasutatud Jaan Krossi teksti.

Etendused 05. ja 19.10; 09.11; 07.12.

Kõigil etendustel on sünkroontõlge eesti keelde.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!