Laste filmipäevad ootavad kinosõpru Tallinnas, Tartus ja Kuressaares

30. sept. 2022 Monica Raud Artise kino turundusjuht - Kommenteeri artiklit
Dokumentaalfilmis „Tammepuu südames“ räägib teksti asemel loodus ise. Foto: kaader filmist

Kolm Eesti kino pakuvad 15.–23. oktoobrini väärt filmielamusi lasteaia- ja kooligruppidele ning muidugi ka peredele. Kavas on nii mängufilme, animafilme kui ka imeilus loodusfilm.  

Filmipäevad toimuvad koolivaheajale eelneval nädalal Tallinna Artise kinos, Tartu Elektriteatris ja Kuressaare Thule kinos. Kõik filmid jõuavad kinno esmakordselt ja linastuvad eestikeelse pealelugemisega, v.a kaunis ja hariv loodusdokumentaalfilm „Tammepuu südames“, milles teksti asemel räägib loodus iseenda eest. 

„Tammepuu südames“ (Le chêne, Prantsusmaa 2022, 1 t 20 min) jälgib läbi eri aastaaegade vanal tammepuul elavat kooslust, kes sarnaselt inimestega moodustab justkui perekondi ja naabreid korrusmajas. Puu kasvab Prantsusmaal Sologne metsas ja sellel kohtuvad linnud, oravad, hiired, sipelgad ja paljud teised liigid. 

Mängufilm „Üle linna Vinski“ (Vinski ja näkymättömyyspulveri, Soome 2021, 1 t 25 min) räägib ilmselt meile kõigile tuttavast noormehest, kes salapärase apteekri nähtamatuks tegeva pulbri abil asub kangelaslikult kurikaelte pahategude vastu võitlema. 

Omanäoline animatsioon „Kuulus karude invasioon Sitsiiliasse“ (La fameuse invasion des ours en Sicile, Prantsuse-Itaalia 2019, 1 t 22 min) toob ekraanile loo, kuidas karude kuningas Léonce tungib koos oma klanniga inimeste maale, et päästa oma kadunud poeg. 

Kõige väiksematele vaatajatele ehk lasteaialastele on programmis kaks lühianimatsioonide kassetti, millesse on valitud tunni jagu õpetlikke ja lõbusaid lühifilme eri riikidest. 

Kogu programm ja grupikülastuste broneerimine:

www.kino.ee/events/lastefilm2022, maret@kino.ee

https://elektriteater.ee/eriprogrammid/laste-filmipaevad, sigrid@elektriteater.ee 

www.thulekoda.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!