Laste liikluskonverents maanteemuuseumis

23. sept. 2022 Kerle Kadak Eesti Maanteemuuseumi haridustöö kuraator - Kommenteeri artiklit
Maarja Punak politseist selgitab lastele ohutu liiklemise võimalusi. Foto: erakogu

Eesti Maanteemuuseumi osa on anda liikluskasvatust ja -haridust, mistõttu pole paremat paika, kus pidada maha üks tõeline liikluskonverents. Laste liikluskonverentsi peetakse Põlvamaal Kanepi vallas Varbuse külas juba seitsmendat korda. 

Tänavu leiab sündmus aset 4. oktoobril ja selle nimi on „Turvaliselt liikluses“. Muuseum ootab osalema 3. klassi õpilasi ja nende õpetajaid. 

Lastekonverentsi traditsioon sai alguse seitse aastat tagasi mõttest, et kui täiskasvanud käivad konverentsidel, siis võiks midagi sarnast korraldada ka lastele. Maanteemuuseumile, mille igapäevatöö üks osa on liiklusharidus, sobis kõige paremini just liikluskonverentsi teema. 

Igal aastal keskenduvad lastekonverentsi ettekanded ja töötoad kindlale teemaringile. Sel aastal räägib transpordiameti liikluskasvatusekspert Eve-Mai Valdna helkuri 30 aastast Eestis ning enda nähtavaks tegemisest pimedal ajal. Veronika Kadastik politsei- ja piirivalveametist käsitleb kõrvalise tegevuse ohtlikkust liikluses. Tõnis Kattai Eesti Maanteemuuseumist tutvustab kergliikureid ning nendega liiklemise reegleid ning maastikuarhitekt Kerli Irbo Arhitektuurikoolist räägib, kuidas planeerida turvalist asulat. Lisaks toimub maanteemuuseumi tööpesa liikluse ja keskkonna teemal. Õpetajatele suunatud tööpesas jagab transpordiameti liikluskasvatusekspert Kai Kuuspalu erialateadmisi liiklusharidusest.

Liikluskonverents on lastele ja õpetajatele hea võimalus saada uusi teadmisi ja kogemusi turvalisest liiklemisest. Kõik osalejad on muuseumist alati lahkunud silmade särades.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!