Liikluskonverents „Turvaliselt liikluses“ toob kokku lapsi ja õpetajaid üle Eesti

29. sept. 2022 Eesti Maanteemuuseum - Kommenteeri artiklit
2020 aastal toimunud liikluskonverents. Foto: erakogu

Eesti Maanteemuuseumi liikluskonverents on maanteemuuseumi hariduselu üks aasta tippsündmusi, kus lapsed ja õpetajad saavad teadmisi ja kogemusi turvalisest liiklemisest. Sel korral on liikluskonverentsile registreerunud ligi 80 osalejat üle Eesti.

Teisipäeval, 4. oktoobril toimub Eesti Maanteemuuseumis juba VII laste liikluskonverents, mis toob muuseumisse 3. klasside õpilased ja õpetajad.

Igal aastal keskendub laste konverents kindlale teemaringile. Sel korral käsitletakse ettekannetes ja töötubades helkuri 30. sünnipäeva Eestis, enda nähtavaks tegemise vajalikkust ja võimalusi pimeda ajal, kergliikuritega liiklemise reegleid ja ohtusid, kõrvaliste tegevuste ohtlikkust liikluses, turvalise asula planeerimist ning tehakse kokkuvõte helkuri juubelile pühendatud maanteemuuseumi loomekonkursi „Helkur – liikleja parim sõber“ töödest.

Konverentsi ettekandeid peavad ja töötubasid juhendavad Sirli Tallo ja Kai Kuuspalu transpordiameti ohutuse ja ennetustöö osakonnast, Kerli Irbo Arhitektuurikoolist, Veronika Kadastik politsei- ja piirivalveametist, liikluskasvatusekspert Tõnis Kattai ja Eesti Maanteemuuseumi meeskond.

Konverentsi päev lõpeb töötubade kokkuvõtete ja ühise helkuri sünnipäevatordi söömisega.

Konverents algab kell 9.30 ja kestab 13.30-ni.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!