Märka elu vanas linnas!

9. sept. 2022 Muinsuskaitseamet - Kommenteeri artiklit
Elav linnaruum Kuressaares. Foto: Kärt Petser

Septembrikuu vältel on nii fotospetsialistid, hobipiltnikud kui ka teised terava silmaga linnaruumihuvilised oodatud osalema Eesti linnade muinsuskaitsealasid tutvustaval fotokonkursil ja -näitusel. Pilte saab saata septembri lõpuni –  parimate kuvade autorite vahel läheb jaotamisele 1500 eurot.

Fotokonkursi „Elav vana linn“ korraldamisega soovivad korraldajad kutsuda inimesi üles märkama ja jäädvustama elu vanas linnas. Osalejaid innustatakse teadvustama ja jäädvustuste kaudu tutvustama nende inimeste, asutuste, kogukondade, omavalitsuste jt panust, kes töötavad selle nimel, et vanalinnad toimiksid elanikkonna koondumispunktina ja jätkusuutlikult ka olukorras, kus kogunemiskohad kipuvad liikuma teistesse rajoonidesse.

Eestis on 12 muinsuskaitseala, millest 11 asuvad linnades. Konkursil saab osaleda fotodega Haapsalu, Kuressaare, Lihula, Paide, Pärnu, Rakvere, Tallinna, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru vanalinna muinsuskaitsealadelt. Preemiad antakse välja viies kategoorias: parim tegelusfoto, parim linnamelutabamus, parim vanalinnamaastiku jäädvustus, parim arhitektuurifoto, peaauhind.

Konkurss ja sellega kaasnev veebinäitus toimuvad Vikipeedia platvormil ja seda korraldavad Wikimedia Eesti ja muinsuskaitseamet koostöös Norra kultuuripärandiametiga projekti „Ajalooliste linnasüdamete elavdamine ja kohalik areng kultuuripärandi kaudu“ raames. Tutvu konkursi tingimustega ja osale veebilehel „Vikipeedia: Elav vana linn“.

Konkurss kuulub ühtlasi iga-aastaste muinsuskaitsepäevade programmi. Pärandifestival toimub tänavu 15.–18. septembrini, mil on avatud vana linna elu tutvustavad asutused üle Eesti ning toimuvad töötoad, ekskursioonid ja näitused. Sündmus saab avapaugu 15. septembril kell 17 Rakveres, kus avatakse ühtlasi tänavuste muinsuskaitsepäevade niminäitus „Elav vana linn“. Programmiga saab tutvuda veebilehel www.muinsuskaitsepaevad.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!