Õpetajate Leht 30. septembril

28. sept. 2022 - Kommenteeri artiklit

Esmakordselt ületab õpetajate keskmine palk kahe tuhande piiri

Järgmise aasta riigieelarve läbirääkimised on seljataga ja haridusrahval põhjust rõõmustada rohkem kui varasematel aastatel. Milles kokku lepiti? Lühiülevaate annab haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

Ministeeriumi eksperdid langetasid Saaremaal pinget

Alanud õppeaasta üks suuremaid väljakutseid koolidele on Ukrainast tulnud laste õppe korraldamine. HTM on koondanud veebi abimaterjale ja ametnikke kutsutakse ka koolidesse, et õpetajate-koolijuhtide küsimustele koos vastuseid leida. Hiljuti väisaski HTM-i meeskond Saaremaad. Kuressaare Hariduse Koolis toimunud kohtumisel arutatust andsid ülevaate üldhariduse valdkonna peaekspert Hele Liiv-Tellmann ning keelepoliitika valdkonna peaspetsialistid Maire Kebbinau ja Anastassia Kallikorm.

Mis Ukraina õpetajaid Eestis üllatab?

Ukraina õpetajaid üllatab meie õpilaste hea keelteoskus. Samas on kujundav hindamine, õpetaja autonoomsus ja vene kooli riigikeelele üleviimine neile tuttavad asjad.

Ka täiskasvanu andekus on oluline

Koolides tegeldakse kaasava haridusega juba suhteliselt palju, kuid kaasavat haridust on vaja rakendada ka täiskasvanuhariduses, toonitab TLÜ elukestva õppe dotsent Halliki Põlda.

Häkaton annab koolielule särtsu ja uusi kogemusi

IT-ringkondade häkkerikultuurist alguse saanud ja ettevõtluses kanda kinnitanud häkatonid on jõudnud ka haridusasutustesse. „Edu ja tegu“ programm on välja töötanud STARTER-i äriideede arendamise häkatoni õpilastele, mille raames arendatakse ideid, millega kooli ettevõtlusainetes edasi minna.

KULTUURISÜNDMUS

Elamusrohke kultuurisügis pakub lavastusi, filme, kontserte igale vanuseastmele ja maitsele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!