Rakvere Teater on meiega!

30. sept. 2022 - Kommenteeri artiklit
Oktoobris ja novembris annavad Ott Lepland ja Saara Pius viimased etendused muusikalavastusega „Tavaline ime“. Foto: Kalev Lilleorg

Teater on koht, mis võimaldab kogeda elus ette tulevaid olukordi päriselt neisse sattumata. Nii saab vaataja rännata turvaliselt läbi elude, unistuste, seikluste ja konfliktide.  

Noorte inimeste internetisuhtlusest ja kokkupõrgetest vanematega tekkinud probleemid on juba mitu aastat laval olnud lavastuse „See kõik on tema“ teema. Mängivad Tiina Mälberg ja Imre Õunapuu. Enne etendusi toimuvad tasuta vestlused veebipolitseinikega, kes avavad internetimaailma ohtusid.

Eesti klassikutest on Rakvere Teatri mängukavas lastele veel Andrus Kivirähki lastelugu „Sirli, Siim ja saladused“. See tuletab meelde, et ilma unistusteta on elus alati vähem värve kui mustvalges televiisoris.

Gümnasistidel on koos õpetajatega põhjust tulla vaatama maailma klassikasse kuuluvat Tšehhovi kurbnaljakat „Onu Vanjat“, milles küsitakse, mida inimesed oma elult üldse tahavad.

Novembris astub lavale Toomas Nipernaadi, kes vaatab tagasi oma elule ja uurib, kas väike vale võib teinekord anda jõudu elada? „Nipernaaditalve“ nimiosas astub üles Hannes Kaljujärv.

Jõulude eel jõuab vaatajateni ukraina muinasjuttudel põhinev visuaalne uuslavastus „Lohe linna all“. Lavastaja Helen Rekkori mänguvahenditeks on maskid, varjud ja kõik muud kujundlikud vahendid. Pärast etendust ootab lapsi kingitus ja ühine mänguaeg.

Jõulukuul on viimane võimalus vaadata poeetilist tantsulavastust „Ingel“. Kaasahaarava liikumiskeelega etendus sobib hästi esimeseks tutvuseks tantsumaailmaga. Oktoobris ja novembris annavad viimased etendused ka Ott Lepland ja Saara Pius: muusikalavastuses „Tavaline ime“ otsitakse lahendusi inimeseks olemise imelisele raskusele.

Etteruttavalt jagame rõõmusõnumeid juba kevadesse. Juunis kohtume Lammasmäel taas Robin Hoodiga. Lavastus sobib õppeaasta lõpetamiseks igale koolilapsele, sõltumata vanusest. Tulla võib koos klassiga ja kaasa võtta ka vanemad koos õdede-vendadega!

Kohtumisteni Rakvere Teatris!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!