Sten Roosi muinasjutuvõistlus ootab osalema

6. sept. 2022 Eesti Lastekirjanduse Keskus - Kommenteeri artiklit

Eesti Lastekirjanduse Keskusel on rõõm kutsuda 11–15-aastasi lapsi osalema juba 31. korda toimuval Sten Roosi nimelisel muinasjutuvõistlusel. Pika traditsiooniga võistluse eesmärk on äratada lastes huvi omaloomingu vastu, rikastada nende emakeelset väljendusoskust ning arendada loovust.

Kirjandusvõistlusele oodatakse muinasjutte vabalt valitud teemal. Tekstide soovitav pikkus on 1‒2 A4 lehekülge. Lood palume saata 13. jaanuariks 2023 märgusõnaga „Steni muinasjutuvõistlus“ meiliaadressil elk@elk.ee või Eesti Lastekirjanduse Keskusesse aadressil Pikk 73, 10133 Tallinn. Tööle palume lisada muinasjutu autori nimi, vanus, kool ja klass.

Lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone: „Meil on hea meel taas kord kutsuda lapsi oma fantaasialugusid välja mõtlema ja kirja panema. Iga-aastane konkurss on üks vanemaid laste loomevõistlusi, millel on jätkuvalt rohkelt osalejaid üle Eesti. Oleme tänulikud, et õpetajad ja lastevanemad lapsi suunavad ja juhendavad. Nii saavad lood kirja kaunis eesti keeles ning žüriil on rõõm neid lugeda. Ühtlasi on konkurss ka väike kasvulava meie noortele kirjanikele, sest paremad kirjutised jõuavad ajakirja Hea Laps vahendusel laiema lugejaskonnani.“

Sten Roosi muinasjutuvõistlus toimub alates 1993. aastast ja selle algatasid Ants ja Ann Roos oma muinasjutulembese poja Steni mälestuseks. Eesti Lastekirjanduse Keskus jätkab seda suurepärast traditsiooni koos Eesti Kirjandusmuuseumi, Lääne Maakonna Keskraamatukogu, Haapsalu Linnavalitsuse ja ajakirjaga Hea Laps. Konkurss kuulutatakse välja igal aastal 6. septembril, Sten Roosi sünniaastapäeval. Möödunud aastal saadeti võistlusele 261 muinasjuttu ning osalejaid oli 59 koolist. Kokku anti mullu välja 29 auhinda.

Tulemused tehakse teatavaks pidulikul auhinnatseremoonial Eesti Lastekirjanduse Keskuses 3. juunil 2023. Lisaks esikolmikule antakse välja mitmeid eriauhindu ning parimad muinasjutud avaldab ajakiri Hea Laps.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!