„Tähtede seis“ Kuressaare Teatris

30. sept. 2022 Kuressaare Teater - Kommenteeri artiklit
Lavastaja Sander Pukk ning näitlejad Lee Trei ja Markus Habakukk näidendi „Tähtede seis“ lugemisproovis. Foto: Ene Pärtel

Kuressaare Teatris esietendub 6. oktoobril Nick Payne’i auhinnatud näidend„Tähtede seis“.

Nii mõistust kui südant haarav armastuslugu „Tähtede seis“ (Constellations, 2012) on üks autor Nick Payne’i edukamatest tekstidest, mis pälvis 2012. aastal hinnatud Evening Standard Theatre Awardsil parima näidendi preemia.

Milline universum täpselt on, seda alles uuritakse, küll aga on teooria, et just hetkel, mil käis Suur Pauk ja said olema mateeria, ruum ning aeg, loodi kõik võimalused, mitu universumit, mis tõmbavad inimeste elu eri suundadesse. Neid võimalusi on palju ning kõik need eksisteerivad paralleelselt.

Meie armastusloos on kaks tegelast: Roland (Markus Habakukk) on mesinik, Marianne (Lee Trei) aga füüsik, kes usub paralleeluniversumitesse ja uurib kosmoloogiat, kvantmehaanikat, stringiteooriat. Nad kohtuvad peol. Mis edasi saab? Kas nad saavad jutu peale ja mõlema silmis süttib säde? Kas võimalik suhe on lühike ja tormiline või pikk ja turvaline? Millises neist paljudest universumitest nad elavad? Milline oleks elu olnud, kui nad oleksid teinud mõnes olukorras teise valiku? Kuidas lõppeb see kosmiline armastuslugu?

  • Lavastaja Sander Pukk.
  • Kunstnik Annika Lindemann.
  • Helilooja Urmas Lattikas.
  • Etendused alates 6. oktoobrist üle Eesti. Piletid müügil Piletimaailm.com.
  • Rohkem infot kuressaareteater.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!