TalTech pakub õpilastele täiendavat õppimisvõimalust mitmesugustel kursustel

16. sept. 2022 Liilia Türkson Tallinna Tehnikaülikooli eksami- ja olümpiaadikooli turunduse ja kommunikatsiooni koordinaator - Kommenteeri artiklit

Olümpiaadikooli tasuta kursustel saavad õpilased valmistuda matemaatika-, loodus- ja maateaduste olümpiaadiks ning majandusvõistluseks. Kogenud õpetajate juhendamisel lahendatakse keerukamaid ülesandeid ja treenitakse olümpiaadideks. Sel sügisel alustab olümpiaadikoolis ka täiesti uus matemaatikaolümpiaadi e-kursus 10. klassi õpilastele. Veebiformaat pakub õppimisvõimalust huvilistele üle Eesti. Olümpiaadikursustel osalema motiveerib kindlasti seegi, et hea tulemus olümpiaadil annab võimaluse kandideerida TalTechi eritingimustel.

Eksamikooli tasulistel kursustel saavad põhikooli- ja gümnaasiumilõpetajad täiendada oma teadmisi matemaatikas ja eesti keeles. 10. klassi õpilastele on välja töötatud uus kursus „Sissejuhatus laia matemaatikasse“. Üldhariduskoolidega tehtava koostöö raames pakutakse koolidele valikaineid, populaarteaduslikke loenguid ja õpitubasid, samuti aidatakse tublidel õpilastel leida oma uurimistööle juhendaja TalTechi õppejõudude seast.

Tehnoloogiakooli eesmärk on äratada koolinoortes huvi loodus- ja täppisteaduste ning tehnoloogia valdkonna vastu. Gümnaasiumi- ja põhikooliealistele korraldatakse praktilisi õpitube, mida saab kombineerida koolis antava õppeainega ning mis sobivad ideaalselt õppepäevaks või väljasõiduks klassidele. Koolinoortele näidatakse, et tehnoloogiaharidus ja inseneeria on huvitavad ja elulähedased. Õpilased saavad oma käega asju järele proovida. Õpilaste hulgas on kõige menukamad robootika töötuba, virtuaalmaailma labor ning 3D-modelleerimise ja 3D-printimise õpituba.

Tehnoloogiakool kutsub õpilasi osa võtma ka 9.–12. klassi noortele suunatud tuleviku insener-disaineri (TID) programmist, mis keskendub kliimamuutustele ja nende mõjule.

Tegevustega, mida tehnikaülikool õpilastele ja koolidele pakub, saab lähemalt tutvuda veebilehel https://taltech.ee/kooliopilaste-keskus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!